Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливий вступ до НАТО

03.01.2024 10:16   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливий вступ до НАТО поетапно - спершу частиною вiльної територiї країни. За його словами, всi розмови про такi сигнали - «маячня», Україну поки що не запрошують до вiйськового альянсу.

Про це очiльник держави заявив пiд час пiдсумкової пресконференцiї.

«НАТО - для нас найпотужнiший варiант захисту. Але нас не запрошують у НАТО. Сигнали про частковий вступ - маячня. Не в образу тим, хто про це говорить. Та зараз жодної такої пропозицiї вiд партнерiв не було», - пояснив Зеленський.

Очiльник держави нагадав, що президент рф володимир путiн не вiдмовився вiд своїх цiлей - захопити всю Україну, а тому це загроза для НАТО.

«I тут питання, чи будуть країни НАТО вступати у вiйну з росiєю, щоб боротися за ту частину територiї України, яка має той чи iнший статус в Альянсi», - додав Гарант.

Водночас, за словами Зеленського, Україна нiколи не визнає окупованi територiї частиною росiї.

Також Зеленський зауважив, що процес надання Українi гарантiй безпеки «iде трохи повiльнiше, нiж вiн розраховував».

«Багато залежить тут вiд нас. Ми повиннi передати наше бачення вiйськового компоненту партнерам - це ядро для гарантiй безпеки»,  зазначив Президент.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews