На Прикарпатті суд виніс вирок військовому-втікачу

30.12.2023 16:46   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Коломийський мiськрайонний суд Iвано-Франкiвської областi визнав винним у самовiльному залишеннi мiсця служби солдата Олександра Р. з Хмельниччини. Суд призначив йому один рiк тюремного ув’язнення.

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на Zahid.net. 

Як вказано у вироку суду, який винесли у груднi 2023 року, уродженець Хмельницької областi Олександр Р. був призваний на вiйськову службу пiд час мобiлiзацiї. Його призначили на посаду стрiльця-снайпера до однiєї з вiйськових частин. Однак 14 червня 2022 року солдат самовiльно покинув розташування вiйськової частини та поїхав до себе додому у Хмельницьку область. Через понад два тижнi Олександр Р. сам повернувся до вiйськової частини i приступив до виконання своїх обов’язкiв.

Проте через два тижнi, 15 липня 2022 року, солдат знову втiк з вiйськової частини та проводив час на власний розсуд до травня 2023 року. Пiсля чого Олександр Р. прийшов до правоохоронцiв та заявив, що знову має бажання служити.

Допитаний у судi Олександр Р. визнав свою провину та розповiв, що першого разу вiн втiк з мiсця служби сiмейнi обставини – хворобу матерi. Другого разу солдат втiк через «несприятливе середовище в колективi», зокрема його товаришi критично ставились до нього через першу втечу з вiйськової частини. Солдат не писав заяву про переведення його у iншу вiйськову частину. Олександр Р. зазначив, що брав участь у бойових дiях в Київськiй областi в березнi та квiтнi 2022 року.

Справу розглянув суд, який дослiдив усi матерiали справи та визнав солдата винним у самовiльнiй втечi з мiсця служби, призначивши йому один рiк тюремного ув’язнення. На вирок ще може бути подана апеляцiя.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka