Ракетний удар по Україні 29 грудня: наслідки, загиблі та постраждалі

29.12.2023 19:03   Джерело: zmina
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


У вечір четверга, 28 грудня, Росія розпочала масовані атаки дронами на Україну, які продовжилися уночі та зранку 29 грудня продовжили ракетним обстрілом.

Серія вибухів трапилася у містах: Львів, Харків, Запоріжжя, Одесу та Конотоп у Сумській області, де зафіксовані влучання.

За інформацією ZMINA.

На момент 12:20 зафіксовано щонайменше 16 втрат серед населення та 83 особи отримали поранення.

Київ

У Києві зафіксовано падіння уламків у кількох районах міста, за попередньою інформацією, є загорання житлової багатоповерхівки, є поранені.

Шевченківський район: пошкодження житлового будинку та загоряння у гаражах. Святошинський: пожежа у багатоповерхівці. На іншій локації: загорілися припарковані автомобілі. Дарницький район – пошкодження будинку. Подільський район – пожежа на території складських приміщень.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про госпіталізацію сімох постраждалих у столиці, п'ятеро з них – з Шевченківського району.

“Орієнтовно троє людей під завалами пошкодженого уламками ракети складського приміщення в Шевченківському районі. Трьох людей дістали. Пошуково-рятувальна операція триває”, – додав міський голова.

Львів

У Львові, за попередніми даними, стався обстріл житлового будинку на вулиці Хоткевича. Одна людина загинула, дев'ятеро отримали поранення. Також пошкоджені три школи та дитячий садок у місті.

Харків

Окупанти здійснили понад 20 обстрілів по Харкову, припускають, що вони використовували ракетні комплекси С-300. В результаті двох хвиль атак було повалено та пошкоджено складські та виробничі будівлі, транспортне депо та підприємства.

У медичному закладі хвиля вибуху пошкодила дах і вікна. Поблизу були знайдені уламки ракети.

Під час ворожого обстрілу також був пошкоджений автомобіль швидкої допомоги. Внаслідок ударів загинув чоловік, якому було близько 35 років, 11 людей травмувалися.

Дніпро

Зранку російські ракети атакували Дніпро. Внаслідок влучання суттєво пошкоджено будівлю медзакладу. Усі пацієнти й медперсонал встигли перейти в укриття.

“Трагічний ранок для області. Ворог атакував ракетами. Попередньо постраждали майже півтора десятка людей. Чотири – загинули. У Дніпрі маємо “приліт” по торговельному центру. Виникла пожежа. Понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок”, – зазначив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Підрозділи ДСНС врятували 4 пацієнток пологового.

Також за оновленою інформацією, через обстріл торгового центру загинули пʼятеро людей. Поранення отримали 15.

Одещина

Вранці окупанти обстріляли житлові райони Одеси та області. У одному з багатоповерхових будинків спалахнула пожежа, проте її оперативно загасили. З 17-поверхового будинку екстренні служби врятували 23 людей.

У Одеській області загинули троє осіб, поранено 15 людей, включаючи двох дітей та вагітну жінку. Всі постраждалих госпіталізували, загрози їхньому життю немає.

Запоріжжя

З 07:30 по 08:25 війська РФ влаштували масований ракетний удар по Запоріжжю. Цілями атаки стали території кількох місцевих підприємств. Ракета вдарила в відкриту місцевість, ще одна зруйнувала приватний будинок. Уламки та вибух пошкодили багатоповерхівки в одному з районів міста.

Наразі відомо про чотирьох загиблих. Попередньо – 12 постраждалих.

Під завалами однієї з будівель можуть знаходитися люди.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що сьогодні росіяни запускали все, окрім “Калібрів”.

“Окупанти використовували “Кинджали”, балістику, С-300, крилаті ракети, БПЛА, Х-22 або Х-32. Близько 18 стратегічних бомбардувальників запускали Х-101/Х-505… Стільки цілей одночасно на нашому моніторі, ми ще не бачили”, – сказав він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zmina