Затопило стадіон "Юність" через порив водогону в Івано-Франківську

29.12.2023 16:42   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Понад тиждень тому працiвники Iвано-Франкiвської обласної дитячо-юнацької спортивної школи помiтили, що стадiон "Юнiсть", який перебуває на балансi їхнього закладу, заливає водою.

Працiвники спортшколи звернулися у комунальнi служби. Поки комунальники шукали витiк, на мiсцi стадiону утворилося озеро.

Про це Суспiльному розповiв виконувач обов'язкiв директора спортшколи Мирослав Карабiн, передає Фiртка.

Восени та взимку стадiон перебуває у простої. Вихованцi обласної дитячо-юнацької спортивної школи тренуються на ньому лише навеснi та влiтку.

"Комунiкацiї — мiськi. Не з нашої вини затоплений стадiон. Вода ще й сьогоднi стоїть. Коли вона зiйде, тодi побачимо наслiдки затоплення. А ближче до весни — перевiримо, в якому станi буде стадiон, чи пошкодило газон.

Думатимемо, як вийти з цiєї ситуацiї, щоб нашi дiтки мали можливiсть тренуватися й проводити футбольнi матчi", — каже Мирослав Карабiн.

На пресбрифiнгу заступник мiського голови Руслан Гайда розповiв, що на ранок 27 грудня виявили порив труби водогону.

"Не могли пару днiв знайти, звiдки йшла вода. Попередньо, там був порив тепломережi, який лiквiдували. Основна причина затоплення — це порив "чотирьохсотки" водогону. Зараз ведуться ремонтнi роботи.

Я думаю, що до кiнця дня сьогоднi або завтра порив лiквiдують i вода перестане витiкати", — пояснює Руслан Гайда.

У коментарi Суспiльному начальник вiддiлу роботи зi споживачами контакт-центру "Iвано-Франкiвськводоекотехпрому" Володимир Шпег повiдомив, що наразi працiвники комунального пiдприємства лiквiдовують порив на вулицi Незалежностi та шукають iншi ймовiрнi витоки.

"Пiсля лiквiдацiї треба зупинити трасу — будемо шукати, звiдки витiкає вода. Проводитимемо кореляцiю. Для того, щоб її провести, має бути iдеальна тиша. Вулиця Незалежностi — дуже шумна. Там — великий потiк автотранспорту, що ускладнює роботу.

Також орiєнтовно о 23:00 буде виїжджати бригада. Можливо, збоку є ще десь бiльший порив. Бо там, де розкопали, — малий витiк води. Його лiквiдують i побачимо, що робити далi. На цей момент важко сказати, звiдки точно набралася ця вода", — розповiдає Володимир Шпег.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka