На Прикарпатті продовжують функціонувати 18 церков московського патріархату

27.12.2023 19:28   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Наразi 8193 церкви Української православної церкви (московського патрiархату) продовжують працювати в Українi. 99% або ж 8119 з них, попри вимоги закону, й досi не показали приналежнiсть до патрiархату країни-агресора у своїй назвi.

Про це пише Фiртка з посиланням на Опендатабот.

За даними Реєстру церков московського патрiархату наразi в Iвано-Франкiвськiй областi 18 церков позначено як "Приховують, що належать до МП", 7 - "Перейшли до ПЦУ".

Зокрема 589 українських релiгiйних громад перейшли вiд патрiархату країни-агресора до Православної церкви України вiд початку повномасштабного вторгнення. Найбiльше релiгiйних установ змiнили свiй патрiархат на Київщинi (138), Хмельниччинi (125) та Вiнниччинi (67).

Найбiльше церков, пов’язаних з країною-агресором, зафiксовано на Донеччинi — 683. Значна кiлькiсть релiгiйних установ УПЦ також залишилась на Вiнниччинi — 534. До антирейтингу потрапили Днiпропетровщина (527) й знову Хмельниччина — 506 релiгiйних установ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka