Чи підтримують теперішній курс країни мешканці західних областей України

25.12.2023 20:59   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Бiльшiсть мешканцiв захiдних регiонiв вважають, що країна наразi рухається у правильному напрямку. Втiм, в Українi продовжує знижуватися частка тих, хто вважає, що справи розвиваються в правильному напрямку.

Про це свiдчать результати опитування, яке провiв Київський мiжнародний iнститут соцiологiї (КМIС), передає Фiртка.

Зокрема, мiж травнем 2022 року i жовтнем 2023 року частка тих, хто вважає, що  справи розвиваються в правильному напрямку, знизилася з 68% до 60%, а в груднi 2023 року знизилася до 54%.

Так, частка тих, хто безумовно переконаний у правильностi напрямку, знизилася за весь перiод з 32% до 13%.  

Водночас частка тих, хто вважає, що справи йдуть у неправильному напрямку, зросла з 16% у травнi 2022 року до 29% у жовтнi 2023 року i до 32% у груднi 2023 року (хоча частка тих, хто безумовно переконаний у неправильностi напрямку, становить 12%).

Незалежно вiд регiону проживання приблизно однакова частка населення (50-58%) вважають, що справи в Українi рухаються у правильному напрямку (i частка тих, хто так вважає, переважає частку тих, хто бачить неправильний шлях розвитку країни).

Ситуацiя у регiонах:

Довiдково: опитування провели впродовж 4-10 грудня 2023 року.

Київський мiжнародний iнститут соцiологiї провiв всеукраїнське опитування громадської думки «Омнiбус», до якого були доданi запитання щодо довiри вiйськовим командувачам та щодо можливої вiдставки Валерiя Залужного.

Методом телефонних iнтерв’ю з використанням комп’ютера на основi випадкової вибiрки мобiльних телефонних номерiв (з випадковою генерацiєю телефонних номерiв та подальшим статистичним зважуванням) опитали 1 200 респондентiв, що мешкають у всiх регiонах України (крiм АР Крим).

Опитування проводилося з дорослими (у вiцi 18 рокiв i старше) громадянами України, якi на момент опитування проживали на територiї України.

До вибiрки не включали жителiв територiй, якi тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року, а також опитування не проводили з громадянами за кордоном.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибiрки (з iмовiрнiстю 0,95 i з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,2% для показникiв, близьких до 50%, 2,7% для показникiв, близьких до 25%, 2,1% - для показникiв, близьких до 10%, 1,4% - для показникiв, близьких до 5%.

a


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka