Підтримка постраждалих від війни та реабілітація військовослужбовців: про що говорили на Конгресі регіональних і місцевих влад

24.12.2023 19:13   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Франківський Новинар

Озвучували на Конгресi мiсцевих i регiональних влад питання захисту та пiдтримки дiтей, якi постраждали вiд вiйни. Це один з важливих блокiв, на якому наголосив Президент України. 

Про це пiд час програми "Про головне в деталях" розповiла очiльниця областi Свiтлана Онищук, передає Фiртка.

"Звiсно, говорили про питання охорони здоров'я. Реабiлiтацiю наших вiйськових. Реабiлiтацiя має бути доступною для кожного воїна, ветерана, який потребує її.

Має бути належне медичне обслуговування, належнi медичнi послуги для соцiально-вразливих верств населення, для внутрiшньо перемiщених, для усiх людей.

Президент звернув увагу на доступнiсть лiкiв в прифронтових областях, де тривають воєннi дiї. Адже через тi чи iншi обставини не в кожнiй територiальнiй громадi є можливiсть отримати звичайнi лiки. Тому акцентували на мобiльностi системи охорони здоров'я.

В час вiйни ми розумiємо, що сфера охорони здоров'я є особливо болюча й важлива. Тому вона має бути пристосована до тих реалiй, в яких ми живемо", - каже Свiтлана Онищук.

Як наголосила Онищук, розглядали питання адаптацiї внутрiшньо перемiщених людей.

"На Прикарпаттi також є багато внутрiшньо перемiщених людей, якi адаптовуються до нашої областi, якi працюють тут. Їм потрiбне соцiальне житло. Наша область в цьому планi особливо працювала.

Тому, що ми не тiльки створили шелтера i мiсця комплексного проживання - у нас таких 92 центри.

У нас також на Коломийщинi будують два будинки для соцiального проживання людей.  Будуватимемо будинки.

Вже ця робота розпочалась для прийомних сiмей, якi приїхали з областей, де йдуть бойовi дiї. Ми працюємо в цьому аспектi", - уточнює посадовиця.

Посадовиця додає: важливою також є спiвпраця з мiжнародними донорами, благодiйниками. Цьому була присвячена велика дискусiйна панель, яку проводили на Прикарпаттi. Зокрема, вiдбувся мiжнародний форум "Iвано-Франкiвська область – надiйний партнер".

"Ми пiдкреслюємо саме тi аспекти, якi нам потрiбнi для допомоги. Щоб нашi мiжнароднi донори продовжували пiдтримувати й допомагати. Тому, що не все можуть покрити нашi бюджети.

Мусимо звертатися за допомогою та пiдтримкою до колег, якi солiдарнi сьогоднi з нами. Весь свiт має бути солiдарний  з нашою державою, бо Україна захищає демократичнi цiнностi.

Нам важлива така дружба, допомога й пiдтримка, спiвпраця, взаєморозумiння з нашими мiжнародними донорами. Також про цi питання говорили на Конгресi мiсцевих i регiональних влад", - зазначила Свiтлана Онищук.  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка