На війні поблизу Мар'їнки загинув 26-річний пластун з Івано-Франківщини Захар Скляр

24.12.2023 15:13   Джерело: suspilne
Опубліковано : Франківський Новинар

20 грудня 2023 року поблизу села Новомихайлiвка Мар'їнської мiської громади Донецької областi полiг пластун, вiйськовослужбовець на псевдо Рамзес i Беркут з Iвано-Франкiвщини Захар Скляр.

Про смерть воїна повiдомили на Facebok-сторiнцi "Надвiрнянський Пласт".

Як йдеться у дописi, Захар Скляр народився 10 вересня 1997 року в мiстi Кремiнна Луганської областi.

"В юнацьких роках короткочасно належав до "Пласту" на Луганщинi. З початком антитерористичної операцiї у 2014 роцi разом iз сiм’єю переїхав з Луганщини до Iвано-Франкiвська, де у вереснi 2015 року вступив до тутешнього осередку "Пласту" та став виховником гуртка "Ворони" у 27 куренi iменi Володимира Iвасюка. Був iнструктором з картографiї та орiєнтування. Згодом став членом третього куреня "Лiсовi Чорти" в кодлi "Хом’як", — пишуть на сторiнцi "Пласту".

В Iвано-Франкiвську закiнчив 11 клас в школi № 20. У 2015-2019 роках навчався на факультетi математики та iнформатики Прикарпатського нацiонального унiверситету. Закiнчив вiйськову кафедру й отримав звання молодшого лейтенанта.

З березня 2018 по серпень 2019 працював в одному з веломагазинiв-майстерень в Iвано-Франкiвську.

Захар Скляр — iнструктор та спiворганiзатор пластових таборiв, мандрiвок, подiй, акцiй "Пласту". Вiн захоплювався їздою на велосипедi, мандрами та читанням.

"У 2020 роцi переїхав до Польщi. Проживав у Люблiнi, де активно долучився до розвитку мiсцевого осередку "Пласту" та став виховником юнацького гуртка. Склав пластову присягу 1 серпня 2020 року у вiдкритому морi поблизу мiста Хель (Польща). У липнi 2021 був комендантом найбiльшого на той час українського пластового табору в Польщi "Мамаєва Слобода". Продовжував належати до "Лiсових Чортiв", виконував обов’язки писаря в кодлi "Шпицi", — йдеться у дописi.

З переїздом до Польщi Захар Скляр навчався на факультетi управлiння та менеджменту Люблiнської полiтехнiки. Продовжував працювати як веломайстер та у сферi логiстики.

Пiсля повномасштабного вторгнення РФ вiн повернувся в Україну. Долучився до лав Збройних сил України. Лейтенант Захар Скляр у складi 79 окремої десантно-штурмової Таврiйської бригади воював на Донеччинi. Був командиром взводу роти управлiння.

Загинув 20 грудня 2023 року пiд час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлiвка Покровського району Донецької областi.

У Захара Скляра залишилися батьки, молодший брат, пластун Арсен та наречена. Церемонiя похорону вiдбудеться в Iвано-Франкiвську.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: suspilne