На Прикарпатті посилюють мобілізацію: Міноборони закликають місцеву владу більше сприяти рекрутингу військових

23.12.2023 22:47   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Мiсцева влада має бiльше сприяти мобiлiзацiйнiй роботi в Українi. Про це заявив мiнiстр оборони Рустем Умєров пiд час засiдання Конгресу мiсцевих та регiональних влад.

З його слiв, органи мiсцевого самоврядування можуть вiдчутно посилити залучення фахiвцiв до Сил оборони через проєкт рекрутингу.

«Очiкуємо вiд них ще бiльшого сприяння мобiлiзацiйнiй роботi», — висловився мiнiстр оборони.

Умєров стверджує, що в країнi необхiдно змiнити пiдходи щодо пiдготовки вiйськовозобов'язаних до вiйськової служби та населення до нацiонального спротиву.

«Усi нашi люди мають бути навченi та пiдготовленi», — уточнив посадовець.

Зазначимо, мобiлiзацiя в Українi розпочалася 24 лютого 2022 року i постiйно триває. Жодних хвиль мобiлiзацiї немає, а потреби у мобiлiзацiї  та її посилення залежать вiд розвитку ситуацiї на фронтi.

У бiльшостi випадкiв громадян сьогоднi викликають до територiальних центрiв комплектування з метою уточнення вiйськово-облiкових даних.

Разом з тим, передусiм мобiлiзують тих, хто вже має досвiд участi в бойових дiях та тих, хто може працювати з новими зразками озброєння, якi наданi захiдними партнерами. Надалi також можуть бути призванi й iншi громадяни, необхiднi для певних вiйськових спецiальностей.

У ЗСУ розповiли, що заходи оповiщення проводять для уточнення вiйськово-облiкових даних, тому що деякi громадяни не оновивши свої данi та не ставши на облiк до нового вiйськкомату, намагаються уникнути мобiлiзацiї.

Втiм, коли наповну запрацює реєстр вiйськовозобов'язаних, потреба у повiстках громадських мiсцях зникне. Про це розповiв начальник служби зв'язкiв з громадськiстю командування Сухопутних вiйськ ЗСУ Володимир Фiтьо.

«Як тiльки реєстр вiйськовозобов'язаних синхронiзується з iншими, у бiльшостi випадкiв потреба в заходах оповiщення просто вiдпаде. I «всi питання з вiдвiдуванням спортклубiв, ресторанiв, оповiщення на блокпостах автоматично вiдпадуть. Реєстр спростить проведення мобiлiзацiї ресурсiв – як людських, так i транспортних, i багато iншого».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka