Отримати безплатну кваліфіковану психологічну допомогу та зменшити стрес: для прикарпатців запустили послугу з формування життєстійкості

21.12.2023 18:09   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Мiнiстерство соцiальної полiтики України запрошує територiальнi громади з усiєї України долучитися до нового проєкту i запустити для своїх мешканцiв послугу з формування життєстiйкостi.

Вiдтепер кожна територiальна громада України має змогу запровадити у себе нову послугу, фiнансовану державою, яка вкрай необхiдна українцям в умовах вiйни.

Про це йдеться на сайтi Iвано-Франкiвської ОВА, передає Фiртка.

"Щодня як мiсцевi мешканцi, так i ВПО, живуть пiд впливом стресу, негативних емоцiй i часто не мають доступу до квалiфiкованої психологiчної допомоги. У межах послуги з формування життєстiйкостi вони зможуть її отримати", - йдеться в дописi. 

Навiщо громадам послуга з формування життєстiйкостi?

Завдяки цьому проєкту, громада зможе надавати квалiфiковану психологiчну допомогу бiльшiй кiлькостi людей. Разом з тим, наявнiсть такої послуги дасть можливiсть громадi ефективно органiзувати роботу з її мешканцями: направляти їх до вiдповiдних спецiалiстiв, або органiв та установ, зекономити час людини i фахiвцiв на пошук iнформацiї та показати людинi найкоротший шлях до потрiбної послуги.

Кiнцева мета iнiцiативи Мiнсоцполiтики - навчити людей справлятися зi стресовими ситуацiями, давати раду собi та близьким, посилити волонтерство на мiсцях, а отже - згуртувати громади.

У чому сутнiсть послуги?

Проєкт дає можливiсть громадi зiбрати команду фахiвцiв (психолога, соцiального менеджера та соцiальних працiвникiв), якi пройдуть курс навчання та безплатно надаватимуть мешканцям громади, у тому числi ВПО, найзатребуванiшi послуги з психологiчної пiдтримки (психологiчнi консультацiї, iндивiдуальнi та груповi заняття, курс психологiчної допомоги для дiтей i дорослих та iншi). Отримати таку послугу зможе будь-який мешканець громади, незалежно вiд мiсця реєстрацiї. А робота таких фахiвцiв оплачуватиметься не з бюджету громади, а державним коштом.

Як громадi податися на участь?

Долучитися до проєкту може будь-яка територiальна громада. Для цього їй потрiбно подати заявку на участь у визначенi строки. Актуальнi строки можна вiдстежувати на сайтi Мiнсоцполiтики. Заявка не складна - приклад ви можете побачити за лiнком.

Єдина умова для громади - пiдготувати та утримувати примiщення для надання послуги. Вимоги до нього доволi простi - 2-3 кiмнати, санвузол, дотримання протипожежної безпеки. Деталi та вiдповiдi на поширенi запитання вiд представникiв громад - зiбранi на сторiнцi послуги.

Наразi, дедлайн подачi заявок вiд територiальних громад - 20 грудня 2023 року (до 23:59). 

Для зручностi, кожна громада може обрати свiй варiант подачi заявки:

  • через електронну систему взаємодiї органiв виконавчої влади;
  • за електронною адресою: info@mlsp.gov.ua
  • з копiєю на : Vidbirgromadi@gmail.com;
  • фiзично (паперовий варiант заявки) за адресою: м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10.

Усi свої запитання ви можете скеровувати координаторцi проєкту Олександрi Верлинськiй: Vidbirgromadi@gmail.com


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka