Як потрібно заряджати ноутбук, аби вберегти його батарею

19.12.2023 16:07   Джерело: itechua
Опубліковано : Франківський Новинар

Для пiдвищення термiну служби акумулятора важливо дотримуватися простих правил заряджання ноутбука. Пiдключайте пристрiй до розетки лише за певних умов, уникайте постiйного використання ноутбука, пiдключеного до мережi, так само як i у випадку з мобiльним телефоном.

Фахiвцi не рекомендують залишати ноутбук пiдключеним до зарядного пристрою 24/7, оскiльки це негативно впливає на ефективнiсть та довговiчнiсть акумулятора. Експерти вказали оптимальний дiапазон заряду, у якому слiд пiд’єднувати пристрiй до мережi.

Тож, коли потрiбно заряджати ноутбук?

Постiйне пiдключення ноутбука до зарядного пристрою, навiть при його невикористаннi, несприятливе для акумулятора. Батарея не повинна бути повнiстю заряджена або повнiстю розряджена. Отже, не варто тримати пристрiй постiйно увiмкненим.

Оптимальний рiвень заряду пiдключення до мережi становить 50-80%. Гарною порадою є пiдключення ноутбука до мережi вранцi, а потiм вiдключення його, коли вiн повнiстю заряджений, до кiнця дня.

Також варто вiдзначити, що вимкнення комп’ютера наприкiнцi кожного дня є найкращим способом максимально продовжити термiн служби акумулятора. Це дозволяє очистити всi програми та зайву iнформацiю, що накопичилася протягом дня, що сприяє збереженню заряду батареї на бiльш тривалий перiод часу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: itechua