Прикарпатець, який побив підлітка у центрі Івано-Франківська, обійшовся штрафом

18.12.2023 22:50   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який побив підлітка у центрі Івано-Франківська.

Про це повідомляє Галичина.

10 листопада 2023 року, близько 15:30 між потерпілим, який перебував у компанії трьох малолітніх осіб, та обвинуваченим виник конфлікт.

«Реалізуючи свій протиправний намір, обвинувачений, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний і протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх шкідливі наслідки і свідомо бажаючи настання таких наслідків, підійшов впритул до малолітнього потерпілого, який в цей час знаходився біля лавки, неподалік кафе «Pasage Gartenberg» по вул.Незалежності, відчуваючи фізичну перевагу над малолітнім потерпілим, перебуваючи під впливом негативних емоцій, наніс останньому один удар головою в область грудної клітки потерпілого, правою ногою в ліву гомілку малолітнього потерпілого та кулаком правої руки в область обличчя потерпілого», - йдеться у вироку суду.

У результаті умисних протиправних дій малолітньому потерпілому завдано фізичного болю та згідно висновку судово-медичної експертизи, не спричинено тілесних ушкоджень.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує: ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відповідно до ст.12 КК України є кримінальним проступком; дані про особу винного, який є раніше не судимою особою, на обліку в лікарів психіатра та нарколога не перебуває.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.126 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Вирок виніс суддя Василь Тринчук. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka