Івано-Франківська міська рада затвердила бюджет на 2024 рік

17.12.2023 09:55   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На 39 сесiї депутати Iвано-Франкiвської мiської ради затвердили бюджет громади на 2024 рiк. Доходи встановили у сумi майже 4,4 млрд грн. На видатки запланували 4,5 млрд грн. За вiдповiдне рiшення проголосували 32 депутати мiськради.

Про це повiдомила на своїй сторiнцi перша заступниця мiського голови Вiкторiя Сусанiна, передає Фiртка.

"Доходи й видатки ми залишаємо на рiвнi минулого року. Бiльша частина бюджету — все ж такi базовi речi, як зарплати, оплата комунальних послуг, аби всi нашi школи, садочки, культурнi, комунальнi установи, якi працюють у рiзних сферах, могли стабiльно функцiонувати, наскiльки це можливо в теперiшнiх умовах", — написала Сусанiна.

У бюджет 2024 року Iвано-Франкiвської громади заклали 527 млн 100 тис. грн на пiдтримку Збройних сил України, що становить 15% вiд власних видаткiв громади.

  • 300 млн грн — на обороноздатнiсть (закупiвлю дронiв, автомобiлiв), субвенцiї;
  • 216 млн грн — на соцiальну пiдтримку вiйськовослужбовцiв;
  • 100 млн грн — на придбання амунiцiї (по 50 тис. грн отримають вiйськовi з громади, що воюють на передовiй, iншi — по 20 тис. грн);
  • 18 млн грн — на реабiлiтацiю вiйськовослужбовцiв (по 10 тис. грн кожному воїну);
  • 3 млн грн — на вiдшкодування вiйськовим житлово-комунальних послуг;
  • 2 млн грн — на виплати з нагоди народження дiтей у сiмʼях вiйськових;
  • 1 млн грн — на одноразову допомогу з нагоди дня народження дiтей до 18 рокiв, батьки яких воюють.

Окрiм цього, 125 млн грн запланували на соцiальнi виплати, зокрема онкохворим, людям старшого вiку, з нагоди народження дiтей. 82 млн грн передбачили на забезпечення харчування дiтей пiльгових категорiй. 55 млн грн — на реалiзацiю програми безбарʼєрного середовища.

3 млн грн заклали на стипендiї для талановитих учнiв та обдарованих студентiв. 1,5 млн грн — на оздоровлення дiтей пiльгових категорiй, а також 1 млн 890 тис. грн — на пiдтримку спортсменiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka