За порушення умов договору студенти франківського університету мають повернути майже 2 мільйони гривень

16.12.2023 17:49   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

11 випускникiв бюджетникiв IФНМУ порушили умови договору , через що мають повернути до державного бюджету майже 2 мiльйони гривень. Крiм цього навчальний заклад виплачував їм академiчну стипендiю.

Повiдомляє Iнформаторпокликаючись на Суспiльне Iвано-Франкiвськ 

Зi слiв керiвницi юридичного вiддiлу медунiверситету Уляни Хомут – студенти вступили на бюджетну форму навчання, пiсля закiнчення закладу вони пiсля навчання мали вiдпрацювати три роки за скеруванням, однак цього не зробили. Натомiсть називали рiзнi причини, якi не були пiдтвердженi документально.

Тiльки 3 з 11 студентiв погодились добровiльно повернути грошi за 6-рiчне навчання.

“Це – не грошi медичного унiверситету, це – грошi, якi повертаються до державного бюджету транзитом через унiверситет”, — говорить Уляна Хомут.

Також жiнка додає, що справи студентiв, якi не хочуть повертати кошти вже передали до судiв. На даний момент на розглядi перебувають три справи розглядають їх – Берегiвський районний суд Закарпатської областi, Костопiльський районний суд Рiвненської областi та Дрогобицький мiськрайонний суд Львiвської областi. Два суди нашої областi також задовiльнили позови.

“Подiбна судова практика є по всiй Українi, нiяких дивiдендiв, преференцiй унiверситет не має. Просто виконує наказ Мiнiстерства охорони здоров’я про вiдпрацювання” – резюмує керiвниця юридичного вiддiлу медунiверситету.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator