На Закарпатті в будівлі сільської ради депутат підірвав гранати - поранених госпіталізували

15.12.2023 19:30   Джерело: suspilne
Опубліковано : Франківський Новинар

На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати під час засідання сесії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці поліції Закарпатської області.

Нацполіція повідомляє про 26 поранених через вибух гранати на Закарпатті, шестеро з них у тяжкому стані. Людей госпіталізували до лікарень. Також додали, що медики реанімують чоловіка, який підірвав гранати.

null
Фото з мережі Інтернет

Пізніше у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги Суспільному повідомили, що у лікарнях перебувають 24 поранених. Більшість перебувають у Сваляві, одна людина — у Мукачеві з важким осколковим пораненням.

Голова ОВА Микита приїхав у Свалявську лікарню, у Telegram-каналі він повідомив, що більшість поранень середнього ступеня тяжкості, які не загрожують життю людей. Усі отримали медичну допомогу і перебувають під постійним наглядом лікарів, зазначив Микита.

На сесії депутати розглядали питання щодо прийняття бюджету на 2024 рік. На відео прямої трансляції засідання сесії Керецківської територіальної громади на Facebook видно, що депутат брав участь у засіданні, близько 11:30 вийшов із зали, а пізніше зайшов під час дискусії і після слів "а мож я?" вийняв гранати з кишені і кинув їх на підлогу, через декілька секунд вони здетонували.

Депутат, який підірвав гранати під час засідання сесії Керецьківської громади, представник "Слуги народу" Сергій Батрин. Про це Суспільному повідомили власні джерела. На своїй Facebook-сторінці Сергій Батрин записував відео, в яких звинувачував голову громади Михайла Мушку через ймовірні корупційні дії. Сергій Батрин був членом постійної комісії з питань законності, правопорядку, регламенту, депутатської етики.

На Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати. Травмованих госпіталізували

Слідчі кваліфікували подію як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Крім того, Служба безпеки України розслідуватиме подію як терористичний акт, повідомили в Нацполіції.

Департамент охорони здоров`я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених, написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Він додав, що наразі відкрили кримінальне провадження, з’ясовуються обставини. Скликали термінове засідання Ради оборони області для прийняття оперативних рішень, повідомив Микита.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: suspilne