Російські війська просуваються поблизу Мар’їнки, – британська розвідка

15.12.2023 18:22   Джерело: Правий Берег
Опубліковано : Франківський Новинар

У розвiдувальному звiтi британської розвiдки вiдзначено поступове просування росiйських вiйськ поблизу Мар’їнки.

Однак за прогнозами Мiноборони Великої Британiї, великий прорив росiйських сил у напрямку Курахового вважається малоймовiрним (враховуючи вiдстань близько 20 кiлометрiв вiд Мар’їнки до Курахового).

“Незважаючи на своє поступове просування, великий оперативно значущий росiйський прорив у цьому секторi виглядає вкрай малоймовiрним”, – пише британська розвiдка.

Вiйськовi вiдзначають тривалi та важкi бої за контроль над зруйнованою Мар’їнкою та її околицями. За даними розвiдки, однiєю з головних цiлей Росiйської Федерацiї у цьому районi є контроль над трасами 00510 та Н15 з метою подальшого продовження наступу у напрямку Курахового

Ранiше британська розвiдка вказувала, що Росiйська Федерацiя контролює бiльшу частину Мар’їнки, але мiсто зруйноване вщент. Мар’їнка знаходиться за 29 кiлометрiв на захiд вiд центру Донецька.

Пiд час повномасштабного вторгнення Росiї у 2022 роцi окупанти увiйшли до мiста 22 березня, але 20 квiтня ЗСУ вiдбили його вiд противника, повернувши фронт бойових дiй на позицiї станом на 24 лютого.

Мар’їнка була прифронтовим мiстом з 2014 року, коли в ньому мешкало 9 тисяч осiб, i до вторгнення Росiї в Україну, – нагадують у розвiдцi.

На Мар’їнському напрямку захисники продовжують стримувати наступ ворога в районi Новомихайлiвки Донецької областi, де захисники успiшно вiдбили 17 атак. Про це речник Генштаб Андрiй Ковальов повiдомив у ефiрi телемарафону.

На Авдiївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдiївку. Вiдбили 23 атаки росiян схiднiше Новобахмутiвки, Степового, Авдiївки i ще 22 атаки пiвденнiше Сєвєрного, Первомайського та Невельського Донецької областi”, – сказав Ковальов.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий Берег