На Прикарпатті громадянин Казахстану видавав себе за переселенця з Донеччини

14.12.2023 15:24   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Цьогорiч з територiї Iвано-Франкiвщини примусово видворено чи повернуто з України майже 60 iноземцiв-правопорушникiв. Про це повiдомили на Facebook-сторiнцi мiграцiйної служби Iвано-Франкiвської областi.

Працiвники пiдроздiлу запобiгання нелегальнiй мiграцiї, реадмiсiї та видворення УДМС в Iвано-Франкiвськiй областi у ходi проведення спецiальних профiлактичних заходiв у Калуському районi виявили громадянина Республiки Казахстан, який свiдомо уникав зустрiчi з ними. Мав на те причини, оскiльки перебував в Українi фактично на нелегальному становищi.

Вiдомо, що свого часу працiвники мiграцiйної служби повiдомили 59-рiчному чоловiковi про те, що вiн втратив законнi пiдстави для перебування в Українi, а навiть офiцiйно зобов’язали його упродовж мiсячного термiну повернутися на батькiвщину. Громадянин Казахстану натомiсть намагався видавати себе за внутрiшньо перемiщену особу з регiону, де зараз тривають бойовi дiї. Власне перед повномасштабним вiйськовим вторгненням рф iноземець навiдався в гостi до своїх родичiв на Донеччинi, а з початком активних бойових дiй переїхав з ними на Прикарпаття.

Згодом родичi повернулися додому на неокуповану територiю Донбасу, натомiсть їхнiй iноземний свояк i далi розповiдав про своє донбаське корiння. Мiсцевi люди вiрили, бо зовнiшнiсть i мова чоловiка «органiчно» вiдповiдали класичному прiзвищу росiйського походження.

 УДМС в Iвано-Франкiвськiй областi ухвалило рiшення про примусове видворення 59-рiчного казаха за межi України. Правопорушника допровадили до пункту пропуску на державному кордонi з однiєю з сумiжних країн i на цей час вiн далеко за межами нашої країни.

Цей iноземець став десятою особою, щодо якої у цьому роцi працiвники мiграцiйної служби Iвано-Франкiвської областi ухвалили рiшення про примусове видворення за межi України. Крiм того, у зв’язку з вчиненням порушень мiграцiйного законодавства примусово повернуто з України до країни походження або в третi країни 49 iноземцiв.

"Як i ранiше, мiграцiйна служба Прикарпаття сподiвається на сприяння та iнформацiю вiд небайдужих громадян стосовно того чи iншого iноземного громадянина з пiдозрiлою поведiнкою чи сумнiвним заняттям.

Кожна отримана iнформацiя є i буде предметом неупередженої перевiрки. Для цього вiдкритий канал телефонiв «гарячої лiнiї» УДМС в Iвано-Франкiвськiй областi (0342) 53-44-55 i (0342) 55-31-12, а також Facebook, Messenger офiцiйної сторiнки УДМС в областi", - зазначено у дописi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka