“Опілля” відродили давню українську традицію і зварили винятковий напій

12.12.2023 20:25   Джерело: golos
Опубліковано : Франківський Новинар

Винятковим пивом, яке тернопiльська пивоварня «Опiлля» зварила за вiдродженою українською традицiєю, є пиво “Рiздвяне” – спецiальний зимовий сорт зi справжнiм смаком свята.

Споконвiку святковим напоєм українцiв було пиво, яке на теренах України нашi предки вправно варили з часiв Трипiлля. Рiздво українцi вiдзначали також пивом. Варити пиво до зимових свят було традицiєю. Особливий i обов’язковий день пивоварiння, оспiваний у колядках, – день святого Миколая.

«Варити пиво на «Миколи» – звичай дуже старий. В однiй колядцi це пивоварення представляється як один з тих сакральних звичаїв, якими «держиться свiт», – писав в етнографiчному нарисi «Звичаї нашого народу» український фольклорист Олекса Воропай.

Таке пиво українцi традицiйно варили з ячменю i хмелю. На зимового Миколи за низьких температур пиво добре дозрiвало.

Спеціальний лімітований сорт “Опілля Різдвяне” – це справжнє пиво, яке раз на рік стає винятковим

 

Нинi, скажете, все це виглядає оповiдями про сиву давнину, бо хто ж зараз так варить пиво? А от i варить. До того ж – у великих масштабах, аби вистачило всiм шанувальникам справжнього i на розлив, i в пляшках, i в пивних банках. Традицiйним українським способом пивоварiння з роздiльним бродiнням i дозрiванням за низьких температур пиво варить тернопiльська броварня «Опiлля». Вiдродивши українську технологiю виробництва справжнього пива «як було давно, а з первовiку», завдяки високотехнологiчному обладнанню i майстерностi броварiв iз екологiчно чистої виключно натуральної української сировини «Опiлля» варить справжнє пиво. З нагоди зимових свят, як велить звичай українцiв, пивоварня «Опiлля» варить особливе “Рiздвяне” пиво, яке можна скуштувати вже на день святого Миколая.

Спецiальний лiмiтований сорт “Опiлля Рiздвяне” – це справжнє пиво, яке раз на рiк стає винятковим. Саме таким i є справжнiй смак свята. За вiдродженою українською традицiєю цей справжнiй смак пивоварня «Опiлля» втiлила у винятковому справжньому зимовому пивi “Опiлля Рiздвяне”. Цiнуй традицiї, цiнуй справжнє – вiдзначай Миколая, Рiздво i всi зимовi свята пивом “Опiлля Рiздвяне»!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos