Водій автобуса смертельно травмував п’яного пішохода та відбувся умовним терміном

12.12.2023 18:37   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Калуський мiськрайонний суд винiс вирок водiю автобуса, який обвинувачувався в порушеннi правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпiлого.

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на Галичину.

Дев'ятого жовтня 2022 приблизно о 20:30 хв водiй, керуючи автобусом марки «Mercedes-Benz 616 CDI», у с. Вiстова Калуського району збив пiшохода, який перебував у станi алкогольного сп'янiння та рухався злiва направо у напрямку руху автобуса.

Водiй автобуса рухався зi швидкiстю приблизно 65 км/год, що перевищує максимально допустиму швидкiсть в населених пунктах 50 км/год.

«Пiд час руху водiй проявив неуважнiсть, не врахував дорожню обстановку i стан транспортного засобу, щоб мати змогу постiйно контролювати його рух та безпечно керувати ним, маючи об'єктивну можливiсть завчасно виявити на проїзнiй частинi дороги пiшохода, своєчасно не зменшив швидкiсть руху автомобiля аж до його зупинки, унаслiдок чого вчинив наїзд на останнього», - йдеться у вироку суду.

У результатi порушення водiєм Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслiдок якої пiшохiд отримав тiлеснi ушкодження, вiд яких помер у лiкувальному закладi.

В судовому засiданнi обвинувачений свою вину у вчиненнi iнкримiнованого йому кримiнального правопорушення визнав повнiстю, щиро покаявся за вчинене. Також обвинувачений просить суд його суворо не карати та не позбавляти права керувати транспортними засобами.

Його адвокатка просила суд врахувати пом'якшуючi обставини вчинення кримiнального правопорушення, а саме: визнання вини, щире каяття, вiдсутнiсть матерiальних претензiй з боку представника потерпiлого, має на утриманнi двох неповнолiтнiх дiтей та пристарiлу матiр та призначити йому мiнiмальну мiру покарання iз застосуванням ст. 75 КК України з випробуванням з iспитовим строком на 1 рiк.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання у видi чотирьох рокiв позбавлення волi без позбавлення права керувати транспортними засобами. Вiдповiдно до ст. 75 КК України звiльнив його вiд вiдбування покарання з випробуванням з iспитовим строком на два роки.

Вирок набирає законної сили пiсля закiнчення строку подання апеляцiйної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разi подання апеляцiйної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили пiсля прийняття рiшення судом апеляцiйної iнстанцiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka