Загинули троє військовослужбовців з Івано-Франківської громади

11.12.2023 20:00   Джерело: фіртка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Iвано-Франкiвська громада продовжує зазнавати втрат — у боях за Україну загинули троє вiдважних вiйсьвослужбовцiв. Про це пiд час вiдеозвернення 11 грудня повiдомив мiський голова Руслан Марцiнкiв, передає Фiртка.

«На жаль, на вiйнi загинув ще один захисник з нашої громади. Поховали на кладовищi в Чукалiвцi вiйськового Дмитра Дiденка. Вiд iменi громади стараюсь вiдвiдувати всi поховання захисникiв. Крiм того, маємо ще три звiстки загибель ще трьох жителiв громади. Детальнiше про час i дату похорону повiдомлятимуть на своїй сторiнцi. Вiчна пам’ять Героям», — подiлився Марцiнкiв.

Аби вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням вiдкривають анотацiйнi дошки. Зокрема, найчастiше такi дошки ставлять у школах, оскiльки це своєю чергою виховує та нагадує дiтям їхню iсторiю.

«Вкрай важливо увiковiчити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, вiдкритих уроках та вiдповiдних матерiалах. Звiсно, нам хотiлось би, щоб цих дощок не було, щоб всi повернулися живi та здоровi. Але маємо увiковiчнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рiдних є могила. Тому ми цю роботу здiйснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — зазначав очiльник мiста.

Окрiм того, у громадi вирiшили, що на виготовлення пам'ятникiв полеглим воїнам видiлятимуть 60 тисяч гривень. Кошти даватимуть родинам загиблих воїнiв з Iвано-Франкiвської громади та тим, хто похований на її територiї.

З рiдними полеглих героїв погодили, що пам'ятники будуть з гранiту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирiшити iндивiдуально, який зробити надпис.

Редакцiя висловлює щирi спiвчуття сiм’ї, родичам, близьким та друзям з приводу непоправної втрати.

Свiтла пам'ять Героям України!

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: фіртка