П’ятиметровий зубр з дерева від прикарпатського майстра

11.12.2023 17:58   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Майстер з карвiнгу Олег Пилип’юк з Бiлоберiзки, що на Верховинщинi, вирiзав за допомогою бензопили дерев’яну скульптуру зубра висотою 5 м 17 см.

Про це пише Галка з посиланням на журналiста Романа Клима.

Рiк тому Олег Пилип’юк вирiзав оленя «зростом» 4 м 77 см в Ломачинському лiсництвi поблизу Сокирянiв, а вже через рiк подiбна фiгура постала, бiля мiстечка Красноїльськ. 

“Рiч у тiм, що нещодавно до мене звернувся директор лiсгоспу Василь Хащевий, дещо з гумором запропонувавши «перемогти» оленя з Ломачинцiв, якого внесено в Нацiональний реєстр Книги рекордiв України як «найбiльшу скульптуру, вирiзану бензопилою»”, – зiзнається майстер Олег.

Вибiр впав на зубра – масивного звiра, тварину, яку розводять буковинськi лiсiвники. Розроблена спецiальна програма, популяцiя їх зростає, у Баниловi навiть є спецiальний вольєр для належного утримання зубрiв.

“Матерiалом для роботи стали вистоянi дубовi нарiзанi колоди. Робота тривала 16 днiв, на деяких етапах допомагали лiсiвники. Використано 70 кг високоякiсного клею (для порiвняння: на оленя пiшло 30 кг). Чи не найважче було наростили зубровi боки. А коли скульптура набрала реальних обрисiв, у голову «штрикла» думка встановити на карку тварини… сову, щоб надати роботi композицiйностi i зробити її ще вищою”, – дiлиться майстер.

Зубр iз совою наразi очiкують приїзду експертiв Нацiонального реєстру Книги рекордiв України, аби тi офiцiйно зафiксували досягнення.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka