У прикарпатській громаді скасували тендери на майже 20 мільйонів, половину спрямували на армію

10.12.2023 10:43   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На засiданнi було проаналiзовано перелiк державних закупiвель у трьох громадах областi – Бурштинськiй, Тисменицькiй мiських i Рожнятiвськiй селищнiй, iнформує голова ОВА Свiтлана Онищук.

За її словами, лише в однiй громадi скасованi тендери на майже 20 мiльйонiв гривень. Збiльшили фiнансування на 10 мiльйонiв гривень цiльових програм для надання матерiально-технiчної допомоги вiйськовим формуванням.

Робоча група рекомендувала головам громад переглянути доцiльнiсть проведення певних закупiвель, якi, наприклад, стосуються благоустрою територiй, капiтального ремонту будинку культури та адмiнбудiвлi.

Натомiсть спрямувати кошти на потреби вiйськових чи передбачити фiнансовий резерв для потреб захисникiв на наступний рiк.

Варто нагадати, що долучитись до роботи групи може й громадськiсть Прикарпаття. Для цього на сайтi Iвано-Франкiвської ОДА слiд заповнити спецiальну форму, де можна надати iнформацiю щодо закупiвель, що, на думку активiстiв, не є на часi. Усi данi будуть перевiрятись i розглядатись на наступних засiданнях робочої групи «Прозорiсть i пiдзвiтнiсть».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews