Чудотворну ікону Гваделупської Божої Матері виставлять в храмі Франківська

06.12.2023 18:22   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

Iкону Гваделупської Богородицi виставлять в Архiкатедральному i Митрополичому Соборi Воскресiння Христового з 8 год з нагоди свята Гваделупської Богородицi. Пiсля Лiтургiй буде вiдбудеться Благословення i молитва на Вервицi. Вiряни матимуть змогу помолитись до Пресвятої Богородицi, аби допомогла нам перемогти ворогiв.

Згiдно з переказами, зранку 12 грудня 1531 року Пречиста Дiва Марiя з’явилася одному з перших християн Мексики Хуану Дiєго. На пагорбi бiля руїн язичницького храму засяяло яскраве свiтло, i перед чоловiком з’явилася прекрасна жiнка. Вона сказала: “Я — Дiва Марiя, Мати Iстинного Бога, що дає i зберiгає життя. На цьому мiсцi треба побудувати храм, де твiй народ i всi люди, якi щиро просять Мене про допомогу у своїх бiдах i турботах, отримають її”. Цi слова Хуан мав передати єпископовi.

Прибувши вдруге сюди чоловiк побачив кущ троянд, що розцвiв на скелi. “Вiзьми цi троянди, загорни в свiй плащ i вiднеси єпископовi”, — сказала Богородиця. На плащi було зображення Матерi Божої.

Нерукотворний образ Дiви Марiї Гваделупської п’яте столiття зберiгається у базилiцi, яку збудували на мiсцi об’явлення, i є унiкальною чудотворною iконою, вiдомою зцiленнями та чудами, розповiдають у Департаментi iнформацiї Iвано-Франкiвської Архiєпархiї УГКЦ.

Головне фото: Департамент iнформацiї Iвано-Франкiвської Архiєпархiї УГКЦ, колаж.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator