Затримали торгівця зброєю на Прикарпатті - вилучили арсенал боєприпасів

01.12.2023 20:15   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Служба безпеки викрила жителя Iвано-Франкiвської областi, який збував зброю та боєприпаси представникам кримiнальних угруповань, а також виявила його арсенал iз засобами ураження. До незаконного продажу нарiзної зброї та боєприпасiв причетний 53-рiчний чоловiк.

Про це повiдомили у пресслужбах полiцiї Прикарпаття та УСБУ в Iвано-Франкiвськiй обалстi.

Полiцейськi задокументували факти продажу трьох автоматiв «АК-74», пiстолета «Стєчкiна» та декiлька сотень патронiв. Фiгуранта затримали на гарячому, пiсля того як вiн отримав 7100 доларiв США за незаконний збут.

Фiгурант зберiгав вибуховi пристрої, боєприпаси у спецiальному схронi. Його облаштував на територiї домогосподарства свого родича.

Пiд час проведення спецоперацiї з викриття фiгуранта та вилучення його арсеналу чоловiк намагався чинити опiр та втекти, однак був затриманий СБУ неподалiк мiсця, де вiн облаштував свiй склад.

У ходi обшукiв у схронi, а також за адресою проживання фiгуранта та його родича правоохоронцi вилучили:

  • близько 50 м детонуючого шнура з вибуховою речовиною;
  • 10 запалювальних трубок (вогнепровiдний шнур з капсуль-детонаторами);
  • 4 гранати – РГД-5, Ф-1 та РГО;
  • понад 700 набоїв, у т. ч. бронебiйних, до автоматичної зброї;
  • глушники;
  • пiротехнiчнi патрони та димовi шашки;
  • грошi в сумi 7100 доларiв США, якi фiгурант отримав вiд збуту зброї.

Все вилучене полiцейськi направили на експертизу.

На Прикарпатті затримали торговця зброєю та вилучили в нього арсенал боєприпасів 1

Фiгуранта затримали в процесуальному порядку. Слiдчi йому повiдомили про пiдозру за ч. 1 ст. 263 Кримiнального кодексу України (Незаконне поводження зi зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Суд уже обрав запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою.

Наразi правоохоронцi та Служба безпеки встановлюють канали надходження зброї та iнших осiб, причетних до незаконного збуту боєприпасiв та засобiв ураження на територiї областi.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs