У жителя Коломиї правоохороні виявили схрон з вибухівкою та зброєю кримінального походження

30.11.2023 20:52   Джерело: zaxid
Опубліковано : Франківський Новинар

Служба безпеки України затримала мешканця Iвано-Франкiвської областi, який збував зброю представникам кримiнальних угруповань. Чоловiк зберiгав вибухiвку та боєприпаси у схронi бiля будинку своєї сiм’ї.

Як повiдомили в управлiннi СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi 29 листопада, 53-рiчний мешканець Коломиї продав три автомати «АК-74» та пiстолет «Стєчкiна» з набоями мешканцю однiєї з центральних областей. Iншу зброю знайшли у схронi в недобудованiй спорудi неподалiк приватного будинку одного з членiв його родини.

«Пiд час проведення спецоперацiї з викриття фiгуранта та вилучення його арсеналу чоловiк намагався чинити опiр та втекти, однак був затриманий СБУ неподалiк мiсця, де вiн облаштував свiй склад. У ходi обшукiв у схронi, а також за адресою проживання фiгуранта та його родича правоохоронцi вилучили близько 50 м детонуючого шнуру з вибуховою речовиною, 10 запалювальних трубок, 4 гранати, понад 700 набоїв до автоматичної зброї, глушники, пiротехнiчнi патрони, димовi шашки та 7100 доларiв США, якi фiгурант отримав вiд збуту зброї», – iнформують в СБУ.

Затриманому оголосили пiдозру за незаконне поводження зi зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами i взяли пiд варту. Чоловiку загрожує вiд 3 до 7 рокiв позбавлення волi. Правоохоронцi встановлюють джерело походження зброї та усiх причетних до злочину.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid