Ще двох бойовиків «ДНР» і «ЛНР» засудили до 15 років тюрми в Івано-Франківську

30.11.2023 16:44   Джерело: zaxid
Опубліковано : Франківський Новинар

Суд в Iвано-Франкiвську винiс вирок ще двом полоненим бойовикам, якi воювали проти України у складi вiйськових формувань «ЛНР» i «ДНР». Кожного з них засуджено до 15 рокiв позбавлення волi з конфiскацiєю майна.

Як повiдомили в Iвано-Франкiвськiй обласнiй прокуратурi 30 листопада, двоє жителiв Луганщини та Донеччини добровiльно перейшли на бiк ворога ще до початку повномасштабного вторгнення i воювали проти Сил оборони на схiдному фронтi.

«Один iз них був кулеметником у складi так званого «4-го мотострiлкового батальйону 1-ї слов’янської армiї «ДНР». Вiн був учасником стрiлецьких боїв та оборонно-наступальних дiй, пiсля обстрiлiв українських позицiй ракетами та артилерiєю. Iнший воював як «стрiлець» у складi так званої «7-ї окремої мотострiлецької бригади 1-го окремого мотострiлецького батальйону 1-ї роти «ЛНР», – iнформують у прокуратурi.

Вирок бойовику з «ДНР» Олексiй Рєзнiку винесли 23 листопада. Окрiм стрiлецьких боїв, вiн також брав участь в евакуацiї пiдроздiлiв рф, поки не був взятий у полон 2 сiчня 2023 року.

Бойовикiв затримали українськi захисники на околицях Мар’їнки Донецької областi та пiд Попасною на Луганщинi. За державну зраду та колаборацiйну дiяльнiсть їх засуджено до 15 рокiв позбавлення волi з конфiскацiєю майна.

Додамо, що 22 листопада в Iвано-Франкiвську до 15 рокiв позбавлення волi засудили уродженця мiста Свердловськ Луганської областi Миколу Фiлiппенка, який на боцi «ЛНР» брав участь у стрiлецьких боях i забезпечував роботу контрольно-пропускних пунктiв, шукаючи серед мешканцiв окупованих територiй вiйськових ЗСУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid