"Ніхто нам не скаже, чи будемо ми в НАТО і чи нападе Росія у майбутньому" - президент Зеленський

30.11.2023 14:44   Джерело: unian
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Президент наголосив, що питання безпеки тепер буде ключовим для української влади. Нiхто не може гарантувати, що Росiя не нападе повторно на Україну i чи приймуть нашу країну в НАТО. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський пiд час зустрiчi зi студентами у Миколаєвi. За його словами, нацiональна безпека - це прiоритет для України зараз i в майбутньому.

"Ми дiлимося своїм досвiдом з усiма партнерами. Країна, яка проходить через вiйну i хоче закiнчити її так, щоб вона не почалася знову. А як воно буде, ми з вами точно не знаємо. Це життя i це Росiя. Нiхто вам не скаже, чи будемо ми в НАТО", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна зi свого боку має зробити все можливе, аби безпека була на найвищому рiвнi.

"Ми йдемо до цього, за стандартами НАТО, на багатьох напрямках розробляємо i свої стандарти. Але факт у тому, що держава змiниться та безпека буде у прiоритетi", – додав очiльник держави.

Шлях України до НАТО: це варто знати

Згiдно зi свiжим опитуванням соцiологiчної групи "Рейтинг", у разi проведення референдуму 78% опитаних проголосували б за вступ України до Європейського союзу, 77% – за вступ до НАТО. Проти членства у вiйськовому Альянсi та ЄС виступають лише 5% респондентiв.

Ранiше стало вiдомо, що в НАТО погодили з Україною рiчну програму реформ. Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг наголосив, що вражений налаштованiстю українцiв втiлювати реформи i проводити модернiзацiю суспiльства в умовах повномаштабної вiйни РФ проти України.

Зеленський не впевнений, що вступ НАТО гарантує захист / фото t.me/V_Zelenskiy_official


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: unian