Ще 42 вулиці потребують “декомунізації” на Франківщині

29.11.2023 20:31   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвськiй областi потребують перейменування ще 42 вулицi, якi мають назви повʼязанi з радянським минулим. Частина з них – в Обертинськiй та Яремчанськiй громадах, якi “гальмують” цей процес.

Про це пише «Галка» з форуму «Культура i вiдновлення: регiональний вимiр» в Iвано-Франкiвську.

Пiд час однiєї з панелей директор Iвано-Франкiвського обласного музею визвольної боротьби iм. С. Бандери Ярослав Коретчук розповiв, що на Прикарпаттi ще 42 двi вулицi потребують перейменування. За його словами, цей процес гальмують самi громади. 

«У нас є декiлька громад, якi просто гальмують це. Для прикладу – Обертинська громада, яка напевно найбiльше впирається. Це проблема i Яремчанської громади, вiд якої теж йде такий найбiльший спротив», – каже Коретчук.

За його словами, з завданням перейменування найкраще впоралися Iвано-Франкiвська, Надвiрнянська, Бурштинська та Долинська громади. Адже пiсля початку повномасштабного вторгнення цi громади доволi швидко провели перейменування вулиць чи провулкiв. I цi процеси на територiї цих громад вже на завершальному етапi. 

«Викликiв щодо питання декомунiзацiї ще багато. I на моє переконання, у прийнятих щодо цього законах є шпаринки, якi дозволяють органам мiсцевого самоврядування їх iгнорувати», – додає Коретчук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka