Пароль "картопля": що мало допомогти чоловікам уникнути армії

28.11.2023 00:14   Джерело: unian
Опубліковано : Франківський Новинар

Таємний пароль "картопля" мав допомогти ухилянтам виїхати з України та уникнути призову до армiї, однак не склалося.

Державна прикордонна служба України заявила, що зловила на шляху до кордону зi Словаччиною 5 чоловiкiв, якi спробували використати цю "схему".

"Контрольне слово "картопля" мали сказати правопорушники при посадцi в авто, яким їх мали доправити до кордону зi Словаччиною. Вказiвки чоловiкам давали з рiзних номерiв телефонiв, дотримуючись максимальних заходiв конспiрацiї. Не допомогло", - констатувало вiдомство.

Ухилянтiв впiймали за 200 метрiв вiд кордону зi Словаччиною. Послуга з паролем "картопля" обiйшлася їм вiд $5 000 до $8 000.

За даними Держприкордонслужби, чоловiки знайшли "креативних" переправникiв для своєї втечi з України через соцiальнi мережi. Затриманих буде притягнуто до вiдповiдальностi.

Ухилянт заблукав у горах Закарпаття, намагаючись втекти

Через вiйну з Росiєю та потребу армiї України у мобiлiзацiйному ресурсi, український кордон на виїзд для чоловiкiв закритий. Виключенням є лише окремi категорiї українцiв. Через це чимало "ухилянтiв" намагаються перетнути кордон та втекти з України у незаконний спосiб, вдаючись до рiзних схем.

Так, на Закарпаттi чоловiк понад три доби блукав у горах, поки його не знайшли прикордонники. За пiдсумком, вiн помер у лiкарнi через обмороження.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: unian