Підсилюємо сили протиповітряної оборони Прикарпаття задля захисту неба, - голова Івано-Франківської ОВА

26.11.2023 10:47   Джерело: dzerkalo
Опубліковано : Франківський Новинар

Сьогоднi для комплектування мобiльних вогневих точок передали необхiдне обладнання. Зокрема, 30 зарядних станцiй EcoFlow, 10 тепловiзiйних прицiлiв, 20 ПНБ прицiлiв, 30 тепловiзорiв, 30 бiноклiв, 20 комплектiв обладнання супутникового зв'язку Starlink та 60 радiостанцiй. А також – планшети, смартфони, екшнкамери та намети.

 

Усе це голова обласної державної адмiнiстрацiї – начальниця обласної вiйськової адмiнiстрацiї Свiтлана Онищук спiльно з головою обласної ради Олександром Сичем надали новоствореному зенiтно-кулеметному батальйону, завданням якого є захист неба над Прикарпаттям вiд крилатих ракет та безпiлотникiв.

 Кошти на закупiвлю обладнання видiлено з обласного бюджету в рамках цiльових програм мобiлiзацiйної пiдготовки та надання шефської допомоги нашим вiйськовим формуванням.

 

«Ми продовжуємо формувати на Прикарпаттi мобiльнi вогневi точки для захисту повiтряного простору вiд нападiв противника. Для цього працюємо над збiльшенням автопарку пiкапiв, якi укомплектовуємо коштом обласного бюджету», - зазначила керiвниця областi.

 

Цього разу передали допомогу для сил протиповiтряної оборони Прикарпаття. Зокрема, для комплектування мобiльних вогневих точок:

  • 30 зарядних станцiй EcoFlow
  • 10 тепловiзiйних прицiлiв
  • 20 ПНБ прицiлiв
  • 30 тепловiзорiв
  • 30 бiноклiв
  • 20 комплектiв обладнання супутникового зв'язку Starlink
  • 60 радiостанцiй
  • Також – планшети, смартфони, екшн камери та намети.

Усе це передали для новоствореного зенiтно-кулеметного батальйону, завдання якого захищати небо над Прикарпаттям вiд крилатих ракет та безпiлотникiв.

Кошти на закупiвлю обладнання видiлено з обласного бюджету в рамках цiльових програм мобпiдготовки та надання шефської допомоги нашим вiйськовим формуванням.

 

Нагадаємо, що минулого тижня для мобiльних вогневих груп передали шiсть зенiтних прожекторiв, а загалом на потреби вiйська цьогорiч спрямували 110 млн грн.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: dzerkalo