Колаборант з Івано-Франківська попросився в росію

25.11.2023 13:13   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

Мешканець Iвано-Франкiвська не визнавав агресiю росiї та звеличував путiна в забороненiй соцiальнiй мережi. Попросився на обмiн пiд час iнтерв’ю. 

Пише Iнформатор, посилаючись на канал Володимира Золкiна.

Ще один колаборант з Iвано-Франкiвщини потрапив на iнтерв’ю до журналiста Володимира Золкiна. Ним виявився  мiсцевий мешканець, 59-го року народження, Петро Гресько. Попередньо, був затриманий за виправдування дiї росiї та розповсюдженню iнформацiї в забороненiй соцiальнiй мережi “Однокласники”.

За словами чоловiка, у 2014 роцi на Донецьку та Луганську область напала Україна, також зазначає, що росiя тут нi до чого. Та повномасштабне вторгнення – це вимушена мiра окупантiв.

“Моя позицiя така: народ страждає, гонять на забiй. росiя була змушена напасти, я б так сказав навiть дуже м’яко, якби нашим сусiдом була не Росiя, а Америка, вiд нас би вже й слiду не лишилося. Америка не дозволила б у себе пiд боком Майдани. Мексика хай там хоча б скрипне, що залишиться вiд тiєї Мексики чи Канади”, – говорить засуджений.

Колаборант також зазначив, що Україна згiдно “Будапештського меморандуму” не має права визначати власне майбутнє.

“У нас були домовленостi з росiєю. За Будапештським меморандумом, ми не можемо визначати свiй шлях, що Україна є позаблоковою країною. В мене таке бачення”, – розповiдає колаборант.

Засуджений також звернувся до президента країни окупанта та попросив забрати його з полону.

“володимире володимировичу, заберiть, будь ласка, мене на обмiн”, – попросився Петро.

Виправдовує свої дiї тим, що був незадоволений нашою державною полiтикою та за iнкримiнованою статтею не вважає себе винним. Згiдно вироку любитель совка проведе в мiсцях позбавлення волi 5 рокiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator