Шахраї ошукали прикарпатку на сотні тисяч гривень з "додатковим заробітком в Інтернеті"

24.11.2023 22:06   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Сьогоднi однiєю з поширених схем шахрайства є «вiддалена робота в мережi». Полiцейськi вкотре закликають громадян не довiряти оголошенням про «легкий» прибуток в соцмережах.

Про це повiдомляє полiцiя областi.

Цього разу пройдисвiти ошукали мешканку Угринова, за схемою шахрайства «Заробiток в мережi». До тисменицьких полiцейських звернулась 30-рiчна потерпiла, яка стала жертвою аферистiв. Вiдомо, що невiдома особа надiслала їй повiдомлення в мережi «Телеграм» з пропозицiєю додаткового заробiтку. Головна умова заробiтку – викуп товарiв в мережi та залишення вiдгукiв на сайтах продажiв. Аферисти кiлька разiв повертали заявницi заробленi кошти, чим ввели її в оману.

Надалi, шахраї нiбито надiслали жiнцi велику партiю товару для викупу, за який вона оплатила 310 тисяч гривень на рахунок вказаний «роботодавцем». Однак нi товару, нi коштiв так i не отримала.

Полiцейськi вкотре закликають громадян не довiряти оголошенням про «легкий» прибуток в соцмережах.

Ознаки шахрайських пропозицiй роботи:

  • досвiд не потрiбен;
  • будь-хто може подати заявку;
  • вiльний графiк;
  • простота виконання завдань/замовлень;
  • потрiбно вкладати власнi кошти.

Якщо ви натрапили на подiбну вакансiю вiд iменi вiдомого бренду, перевiрте iнформацiю про вакансiю на офiцiйному сайтi потенцiйного роботодавця, адже шахраї можуть створювати сайти, якi вiзуально схожi на сайти вiдомих брендiв.

Як уникнути такої схеми шахрайства?

  • не вкладайте власнi грошi за роботу в iнтернетi. У бiльшостi випадкiв це пропозицiї вiд шахраїв;
  • будьте уважними до легких заробiткiв;
  • не сплачуйте жодних послуг, щоб оформитися на роботу в ту чи iншу органiзацiю.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, заповнiть форму зворотного зв’язку на сайтi кiберполiцiї або повiдомте про Ваш випадок за номером телефону: 0 800 505 170.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews