Хода у Франківську в День Гідності та Свободи

21.11.2023 18:46   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Сьогоднi у Франкiвську вiдзначили День Гiдностi та Свободи i 10-рiччя початку Революцiї Гiдностi. Заходи розпочалися на Вiчевому майданi. Хода франкiвцiв пройшла стометрiвкою до Меморiального скверу.

На Вiчевому майданi вiдзнакою iменi Романа Гурика нагородили шiстьох молодих франкiвцiв, iнформує Суспiльне. Їх вручала мама Романа Iрина Гурик.

“Кожен з нас повинен знати, що героєм нi одна людина не народжується. Герой — це може бути наш сусiд по партi. Роман казав: “Мамо, так не може бути. Це — не реально. Виходять люди висловити свою позицiю, i їх за це б’ють. Це ми де живемо?”. Ну от, в нашiй сiм’ї з цього все i почалося”, — сказала Iрина Гурик.

Тi, хто отримали нагороди, вiдзначилися у сферi освiти та духовенства, розповiв Суспiльному начальник управлiння внутрiшньої полiтики мiської ради Iгор Кiнаш.

Один з них — вчитель хiмiї Юрiй Пахомов.

“Нас вiдзначили за те, що ми реалiзуємо нашi бажання i вiяння, намагаємося якось вплинути на майбутнє. Я думаю, що нiхто з тих, кого нагородили, не мали на метi отримати вiдзнаку. Ми працювали за покликом серця, адже всi зараз працюємо заради перемоги України”, — каже Юрiй Пахомов.

На стометрiвцi на Алеї слави учасники ходи поклали квiти бiля портретiв полеглих воїнiв. Потому хода рушила до Меморiального скверу. Там вiдбулася панахида на могилi героя Небесної Сотнi Романа Гурика.

У Франківську ходою відзначили День Гідності та Свободи 1

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs