Франківським студентам передали іноземну літературу з метою "Формування освіченої нації"

19.11.2023 09:32   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

16 листопада у Прикарпатському нацiональному унiверситетi iменi Василя Стефаника представили виставку книг, якi переданi в рамках благодiйної акцiї «Українськiй молодi – європейську книгу!». Унiверситет отримав лiтературу з Нiдерландiв та Францiї. Наразi, йдеться про 323 книги.

Про це пише Галка з мiсця подiї та з посилання на пресслужбу ПНУ iм. В. Стефаника.

Це друга частина iнiцiативи української та мiжнародної спiльноти з вiдновлення бiблiотечних фондiв українських освiтнiх закладiв, центрiв та книгозбiрень, якi зазнали величезних збиткiв через росiйську агресiю.

“Мета другого етапу акцiї – дати можливiсть українськiй молодi читати європейську книгу мовою оригiналу. Доступ до наукових першоджерел сприятиме культурному збагаченню та розвитку молодої генерацiї українцiв, формуванню освiченої i сильної нацiї, її iнтеграцiї в європейський науковий i культурний простiр”, – розповiв голова Держкомтелерадiо Олег Наливайко.

Ректор ПНУ iм. В.Стефаника Iгор Цепенда розповiв, що ця акцiя є цiнно складовою вступу українського суспiльства у європейський простiр.

“Ми будемо мати складний перiод нашого життя. Увiйшовши в Європейський Союз зрозумiємо, що нашi колеги там, ставлять у прiоритет саме книги, а не короткi iнформацiйнi повiдомлення. Ми нiколи не матимемо власних iдей доки не пiзнаємо iдеї наших попередникiв”, – зазначив Цепенда.

Комунiкацiйниця благодiйної акцiї Наталiя Бовтрук зазначила, що їхнiм завданням є – зацiкавити молодь до читання та пiзнання якiсної лiтератури.

“Молодь – це важлива складова нашого суспiльства. Це наше майбутнє. Тому ми не повиннi оминати її увагою. Будемо маленькими кроками поповняти українськi книжковi фонди європейською лiтературою”, – розповiла Наталiя Бовтрук.

Довiдково: В межах такої iнiцiативи – книги англiйською, нiмецькою, французькою та iншими європейськими мовами вiд закордонних видавництв, органiзацiй, закладiв освiти та всiх охочих, передають в українськi бiблiотеки, освiтнi заклади та установи, якi постраждали внаслiдок повномасштабного росiйського вторгнення.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka