Які громади на Прикарпатті виділили найменше коштів на допомогу ЗСУ

16.11.2023 12:42   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

На черговому засiданнi робочої групи “Прозорiсть та пiдзвiтнiсть”, яка працює при Iвано-Франкiвськiй обласнiй державнiй адмiнiстрацiї, перевiрили витрати двох територiальних громад областi. 

Повiдомляє Iнформатор, покликаючись на голову Iвано-Франкiвської ОВА Свiтлану Онищук.

null
Фото з мережі Інтернет

Мова йде про Бiлоберiзьку та Яремчанську громади. Вони отримали десятки мiльйонiв гривень надходжень з оподаткування вiйськових, проте на їх потреби цi двi громади спрямували найменшi суми зi своїх бюджетiв.

“Щоденно я отримую звернення вiд наших оборонцiв щодо придбання дронiв, автомобiлiв засобiв зв’язку та iнших необхiдних речей для виконання бойових завдань. Все це є розхiдним матерiалом на передовiй, тому важливо скеровувати на цi потреби максимальну суму бюджетних коштiв. У тому числi з бюджетiв територiальних громад”, – додала Онищук.

Вiдтак робоча група надала рекомендацiї переглянути витрати громад i максимально спрямувати кошти на потреби вiйськових.

Голова Бiлоберiзької громади погодився до кiнця року профiнансувати запити оборонцiв на 13 мiльйонiв гривень. Пообiцяв придбати автiвку для сил ППО, дрони для територiальної оборони та забезпечити фiнансовий резерв для потреб вiйськових на наступний рiк. Все це з надходжень вiд податку фiзичних осiб, вiйськовослужбовцiв.

“Голова Яремчанської громади запевнив, що допоможе з пiдсиленням обороноздатностi областi. Придбає 4 автомобiлi для сил ППО”, – резюмувала очiльниця областi.

Щодо Яремчанської громади робоча група рекомендувала якнайшвидше проаналiзувати бюджетнi можливостi. Не оголошувати новi тендери на благоустрiй i господарську дiяльнiсть, а спрямувати цi кошти на потреби захисникiв, а з податку з вiйськових профiнансувати 5 мiльйонiв гривень на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, що  з 2024 року податки з доходiв вiйськовослужбовцiв не надходитимуть у мiсцевi бюджетi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator