Мешканців Франківщини попереджають про можливі аварійні вимкнення світла

15.11.2023 15:29   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

На Iвано-Франкiвщинi можливi аварiйнi вимкнення свiтла через посилення вiтру. Про це повiдомила пресслужба «Прикарпаттяобленерго», передає Фiртка.

Зокрема, протягом сьогоднiшньої доби, 15 листопада, очiкується посилення пiвнiчно-захiдного вiтру до 15-20 м/с. Синоптики попереджають про перший рiвень небезпечностi, жовтий.

Вiдтак, можливi аварiйнi вiдключення свiтла, спричиненi ушкодженнями лiнiй електропередачi.

Якщо у вас зникла електроенергiя, дiзнатися чи планове це вимкнення, чи аварiйне можна: 

  • на стартовiй сторiнцi сайту пiд кнопкою «Вимкнення». Необхiдно ввести свою адресу або номер особового рахунку.
  • у меню Viber-боту обленерго за номером особового рахунку. Кнопки «Вiдсутнє свiтло» – «Перевiрка активних вимкнень за адресою».

За цими ж посиланнями можна подати заявку про вiдсутнiсть свiтла або повiдомити кол-центр за номером: 0 800 50 40 20.

Нагадаємо, якщо окупанти не завдаватимуть ракетних ударiв, зима пройде без вимкнень свiтла.

Зокрема, в Українi розробили та затвердили плани з тимчасового вiдключення електроенергiї на всiй територiї країни. Нацiональний оператор «Укренерго» проводить монiторинг, якi саме потужностi йому доступнi. Пiсля цього серед обленерго розповсюджують графiк, скiльки електроенергiї кожна область може отримати.

Цей графiк залежить вiд того, яка кiлькiсть електрики зазвичай споживається в цiй областi, який розмiр обмежень дiє в країнi, i якi проблеми з високовольтною мережею в регiонi, де розташована область.

Так, на Iвано-Франкiвщинi з 1 жовтня розпочали дiяти оновленi графiки погодинних вимкнень, розподiленi на шiсть черг. Втiм, зi слiв енергетикiв, графiки можливих вимкнень розробляють кожного року, але застосовують їх винятково за потреби. 

Дiзнатися свою чергу можна на сайтi або за посиланням. Для цього потрiбно ввести номер особового рахунку або свою адресу. Отримати iнформацiю про номер черги можна також у Viber-ботi: головне меню — вiдсутнє свiтло — черга вимкнень.

«Рекомендуємо не зволiкати та дiзнатися свою чергу вже сьогоднi, адже в разi введення графiкiв сайт може бути перевантаженим та не вiдкриватися», — наголошують енергетики.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka