Аферисти ошукали прикарпатця на понад 385 тисяч гривень, який намагався придбати дрони для ЗСУ

13.11.2023 19:57   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

В наш час аферисти користуються вiйною в Українi, вводячи людей в оману та заробляючи "легкi" грошi. Громадяни потрапляють пiд вплив аферистiв, якi вигадують рiзнi пастки.

В схожу аферу потрапив 33-рiчний франкiвець. Про це повiдомила пресслужба полiцiї в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка.

Як з’ясували, чоловiк хотiв придбати дрони. У соцiальнiй мережi «Iнстаграм» знайшов оголошення. Зв’язався з продавцем та узгодив умови замовлення. Для отримання товару псевдо продавець запропонував чоловiку здiйснити передоплату у розмiрi понад 385 тисяч гривень.

Однак обiцяних дронiв заявник так i не отримав i грошi йому нiхто не повернув.

За даним фактом розпочато кримiнальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримiнального кодексу України (Шахрайство).

Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, необхiдно дотримуватися наступних правил:

  • — перевiряти iнтернет-майданчики, якi здiйснюють продаж;
  • — перевiряти вiдгуки про товари, про продавцiв, з якими контактуєте у вiртуальному просторi;
  • — коли товар надходить до поштового вiддiлення, необхiдно перевiряти його на вiдповiднiсть сертифiкацiї та заявленим якостям. Пiсля цього можна сплачувати.

"Якщо ви стали жертвою шахрайства та перерахували грошi на банкiвськi, телефоннi чи iншi рахунки, процес ще можна зупинити. Найперше, необхiдно звернутися до банку i попросити скасувати платiж та заблокувати вашу картку. Опiсля, зателефонувати на лiнiю 102, або ж звернутися до найближчого вiддiлення полiцiї iз заявою про вчинене щодо вас правопорушення", — йдеться у повiдомленнi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka