6 незвичайних і маловідомих місць у Львові

12.11.2023 22:50   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Скільки сюди не приїзди, а обовʼязково хочеться ще! Місто лева — Львів —багатогранний, колоритний, надихаючий і самобутній. Серце Галичини — саме так часто говорять про Львів, і це не випадково! Розкішна архітектура, багато яскравих памʼяток, запашних кавʼярень та затишних закладів, де можна смачно поїсти. Отож, сьогодні відправляємося у мандрівку містом, яке полонить своєю красою. Не важливо, у яку пору року ви сюди завітаєте, Львів завжди прекрасний! Коли, здавалося б бачили у місті все, повірте, це не так. Місто завжди знає чим здивувати. Ми підібрали для вас 6 небанальних і маловідомих місць у Львові.

1. Металевий рюкзак

Якщо ви затятий турист і ніколи не розлучаєтеся з наплічником, то сфотографуватися тут ви просто мусите. Отож, єдиний (!) пам’ятник рюкзаку у світі. Але це не все чим він вас здивує. Цей металевий рюкзак можна одягти на плечі. Але чи є сміливці, які б наважилися це зробити. Важить наплічник 300 кілограмів. Автор ідеї памʼятника Ігор Дикий — випускник географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка. Памʼятник рюкзаку встановили у 2012 році.

null

Адреса: вулиця Дорошенка, 41.

2. Музей загублених іграшок

Звичайний львівський двір став музеєм завдяки Василю Глушковському. Чоловік знайшов загублені іграшки й поставив їх у дворі будинку. Цим і започаткував музей. Щоправда, він не знав, що його ідею підхоплять мешканці будинку і сусідніх дворів. Відтак, зібралася чимала колекція. Тепер це чудова локація для фотографів та туристів.

null
Фото з мережі Інтернет

Адреса: вулиця Князя Лева, 3.

3. Найбільший кросворд в Україні

Такого ви не побачите ніде в Україні,  лише у Львові. Кросворд — це велетенський мурал. Будинок з художнім витвором видно здалеку. Це не дивно, адже висота кросворда 30 метрів, а ширина — 18 метрів. Але мурал вражає не лише своїми масштабами. В ньому зашифровані імена відомих представників живопису та архітектури. Раніше розгадку можна було побачити лише після заходу сонця. Сьогодні написи в кросворді видно цілодобово.

null
Фото з мережі Інтернет

Адреса: вул. Академіка Сахарова, 82.

4. «Казковий будинок»

Це справжня знахідка для любителів автентики. Навіть відразу й не скажеш, що раніше це була… конюшня, тепер тут фотостудія. Будинок із ламаного каменю виглядає незвично, тому львівʼяни нарекли його «казковим». Особливо, якщо врахувати, що він розташований у дворі самого серця Львова. До хати веде під’їзд із мальовничими панно та вітражами, які є історичною пам’яткою. Раніше тут мешкали відомий композитор Анатоль Вахнянин, літературознавець Кирило Студинська, співзасновник “Пласту” Олександр Тисовський та композитор Анатоль Кос-Анатольський.

null
Фото з мережі Інтернет

Адреса: вул. Глібова, 15.

5. Памʼятник Усмішці

Серед усіх визначних памʼятників Львова, одним із найвідоміших і найменших є пам'ятник Усмішці. До речі, він єдиний у світі. Виглядає дещо незвично: усміхнена риба з людськими долонями замість плавців. Автор памʼятника — карикатурист Олег Дергачов.

null
Фото з мережі Інтернет

Адреса: вулиця Вірменська, 35.

6. Двір-музей СРСР

Цей музей — неофіційний. Навіть не всі корінні львівʼяни знають про нього. Тут немає сувенірних крамничок, сюди майже не водять групи екскурсоводи. Але місце справді варте уваги. Якщо ви хочете побачити речі з епохи СРСР, вам точно сюди! Звичайний львівський двір нагадує склад театрального реквізиту. Просто неба виставлені бюсти Леніна, старі меблі, вивішені репродукції популярних у радянський час картин і тематичні плакати. Щоразу експонатів більшає. Ви, до речі, теж можете принести свій. Якщо раптом вам дістався у спадок від бабусі речі з радянського минулого і вони лежать без діла, тут їм точно знайдуть застосування.

null
Фото з мережі Інтернет

Адреса: вул. Князя Лева, 2.

А після гарної та насиченої прогулянки завжди хочеться смачно поїсти і Чорноморка у Львові — чудовий вибір. Поціновувачі вишуканих рибних страв будуть в захваті. Адже у цьому закладі ви зможете скуштувати смачні закуски та салати з морепродуктів. А для справжніх гурманів у ресторані пропонують устриці. Трапеза тут проходить неквапливо й атмосферно. Якщо ж ви не хочете виходити з готелю, а посмакувати у себе в номері, то в ресторані є власна служба доставки "Зара Буду». За лічені хвилини вам доставлять смачну їжу.  У Львові дбають про гастрономічні вподобання своїх гостей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews