У Франківську ремонтують пам’ятку архітектури тривають ремонті роботи

07.11.2023 09:39   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

У будинку № 8 ремонтують дах. У примiщеннi має знаходитися заклад “Дiм воїна”. Будiвлею мiсто не користувалося ранiше, однак її вдалося повернути у власнiсть Франкiвська.

У декого з мешканцiв виникло побоювання, що там зведуть багатоповерхiвку.

“Там не буде жодних багатоповерхiвок чи офiсiв, а буде знаходитися комунальний заклад “Дiм Воїна”, який займається i буде займатися допомогою вiйськовим, ветеранам, сiмʼям вiйськових та сiмʼям загиблих наших героїв. На цьому етапi там вiдбуваються ремонтнi роботи. Жодних вiзуальних змiн фасаду будинку памʼятки архiтектури не буде”, – каже керiвник “Дому Воїна” Микола Крошний.

“Будинок у хорошому станi, але потребує поточного ремонту. Найближчим часом ми це зробимо. Ми також вiдкритi до будь-яких пропозицiй, передусiм, ветеранiв, учасникiв бойових дiй, щоби там мало бути”, – коментував ранiше мiський голова Руслан Марцiнкiв.

Нагадаємо, нещодавно в Iвано-Франкiвську створили комунальне пiдприємство “Дiм воїна”. Його очолив Микола Крошний.

“Дiм воїна” призначений, аби надавати соцiальнi послуги учасникам бойових дiй, учасникам вiйни, антитерористичної операцiї, людям, якi через вiйну отримали iнвалiднiсть. Також тут допомагатимуть сiм’ям полеглих героїв, добровольцям, постраждалим учасникам Революцiї Гiдностi, якi є жителями громади.

Микола Крошний – юрист за освiтою, пiсля 24 лютого займався волонтерською дiяльнiстю, вступив був до складу одного з добровольчих формувань територiальної громади, а згодом – у ЗСУ. Проходив службу у складi 72 окремої механiзованої бригади iменi Чорних Запорожцiв.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator