Франківчанка відсудила в центральної міської лікарні мільйони - хірург припустився помилки при оперативному втручанні

06.11.2023 15:19   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Пiд час операцiї на гайморовiй пазусi хiрург спричинив жiнцi важкий перелом кiстки черепа. Жителька Iвано-Франкiвська Олександра Клюба вiдсудила у центральної мiської клiнiчної лiкарнi понад 3 млн грн за лiкарську недбалiсть.

Про це пише Zaxid.net.

Жiнцi провели операцiю на гайморовiй пазусi, але пiд час оперативного втручання лiкар пошкодив одну з кiсток черепа, через що потерпiла отримала iнвалiднiсть.

Франкiвчанка звернулася з заявою про завдання шкоди здоров’ю до полiцiї, а також подала цивiльний позов до суду. Пiд час досудового розслiдування правоохоронцi встановили, що Олександра Клюба у березнi лягла в лiкарню для лiкування гаймориту.

18 березня 2020 року хiрург провiв операцiю «фронтотомiя справа», але не був достатньо пiдготовлений i пiд час оперативного втручання допустив перелом внутрiшньої стiнки лобної пазухи, що належить до тяжких наслiдкiв.

Два роки Олександра Клюба намагалася отримати висновок медико-соцiальної експертизи про iнвалiднiсть, який врештi отримала 2 червня 2022 року.

«Лiкар належно не вивчив анатомiчну будову фронтальної пазухи пацiєнтки, не мав в своєму розпорядженнi рентгенiвських знiмкiв необхiдного виду, щоб зробити правильний вибiр вiрного мiсця прикладення сили для вскриття лобної пазухи.

Пiд час операцiї ушкодив задню стiнку лобної пазухи, спричинивши її пошкодження у виглядi дiрчастого перелому дiаметром приблизно 0,5 см, оболонок та тканини головного мозку за ходом раневого каналу.

У результатi таких дiй потерпiла отримала перелом внутрiшньої стiнки лобної пазухи, який вiдноситься до тяжких тiлесних ушкоджень за критерiєм небезпеки до життя», – йдеться у вироку Iвано-Франкiвського мiського суду вiд 20 жовтня.

Суддя частково задовольнив позов Олександри Клюби, i постановив стягнути з Комунального некомерцiйного пiдприємства «Центральна мiська клiнiчна лiкарня Iвано-Франкiвської мiської ради» 15 209 грн витрат на лiкування, 86 300 грн вiдшкодування втраченого заробiтку та 3 млн грн матерiальної шкоди. Керiвництво лiкарнi може подати апеляцiю на вирок суду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka