Гепатит A в Івано-Франківську: зареєстрували 12 випадкiв захворювання в жовтні

03.11.2023 17:11   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Впродовж жовтня на Прикарпаттi зареєстрували 12 випадкiв захворювання на гепатит A. Про це головний державний санiтарний лiкар Iвано-Франкiвщини Руслан Савчук повiдомив на своїй сторiнцi у Facеbook.

Станом на 1 листопада в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню госпіталізували сімох людей з гепатитом A, зокрема четверо дорослих і троє дітей.

Станом на 14 годину 2 листопада 2023 року в стацiонарi КНП «ОФПЦ IФ ОР» перебуває вiсiм пацiєнтiв, у яких виявили гепатит A.

Всi вони госпiталiзованi в перiод з 13 жовтня по 2 листопада 2023 - цi випадки є спорадичними (поодинокими).

Савчук наголосив, що випадки гепатиту A на Прикарпаттi не пов’язанi й зi спалахом у Вiнницi.

Окрiм того, провiвши дослiдження води, виключили ймовiрнiсть поширення вiрусу через систему централiзованого водопостачання.

Епiдрозслiдування продовжується.

"З вчорашнього вечора комунiкуємо з мiнiстром охорони здоров’я України Вiктором Ляшком, головним державним санiтарним лiкарем України Iгорем Кузiним та головою Iвано-Франкiвською ОВА Свiтланою Онищук. Ще раз наголошую, що наразi спалаху гепатиту А в Iвано-Франкiвськiй областi немає. Тримаємо руку на пульсi та слiдкуємо за ситуацiєю", — зазначив Савчук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka