Скільки коштів Івано-Франківськ витрачає на сільські громади

02.11.2023 20:17   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Мiський голова Iвано-Франкiвська розповiв, скiльки мiсто витрачає на сiльськi громади.

Детальнiше про це розповiв Руслан Марцiнкiв пiд час програми одного з телеефірів.

Так, зi словами посадовця, на сiльськi громади витрачають в середньому - 400 мiльйонiв гривень, в той час, отримують приблизно 300 мiльйонiв гривень доходу вiд населених пунктiв.

"З цих коштiв, податок на доходи фiзичних осiб повертається в мiський бюджет, бо це заробiтня плата лiкарiв та освiтян. Тобто, якi є доходи в сiльськiй мiсцевостi, такi самi доходи повертаємо нашим сiльським громадам", - зазначив Марцiнкiв.

До слова, минуло чотири роки з часу, коли утворилась Iвано-Франкiвська ОТГ, тодi до громади увiйшли 18 населених пунктiв.

Так, населенi пункти об'єднанi: дорогою, транспортом, комунiкацiєю, освiтнiм простором.

Водночас, за словами очiльника, наразi приєднання нових сiл до Iвано-Франкiвської громади наразi неможливе. "Є бажання деяких сiл приєднатися до нас, але згiдно з законом — це неможливо. Це тiльки перепис населення тих чи iнших сiл, якi хочуть до громади. Згiдно з фiнансовими показниками, села нам дали достатньо велику частку вiд бюджету, якi надходять до мiсцевого бюджету, а також й кiлькiсть територiй, в яких є розвиток, та кiлькiсть населення. Я вважаю, що було б злочином, якби ми не створили громаду, упустили цi населенi пункти. Реформа вiдбувалась. Коли буде наступний етап? Мабуть, пiсля вiйни", — дiлиться мiський голова.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka