На стометрівців Івано-Франківська закінчується місце для Алеї Слави наших Героїв

02.11.2023 19:03   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Цього вiвторка, 31 жовтня, мiський голова Руслан Марцiнкiв перевiрив, як комунальники утримують благоустрiй у центрi Iвано-Франкiвська. 

Зi слiв посадовця, сьогоднi всi сили та кошти повиннi спрямовувати на перемогу, передає Фiртка.

«Не час зараз великих ремонтiв, але треба утримувати, треба дивитися за тим, щоби лавочки були поремонтованi, щоб, вiдповiдно, тi речi, якi можна усунути усувалися, щоби вивозилося смiття, а мiсто було чистим i впорядкованим. Десь думаємо також впорядкувати Алею Слави Героїв, то будемо радитися з родинами, тому що є питання, що кiлькiсть мiсць, на жаль, закiнчується на стометрiвцi, тому треба ухвалити певне рiшення», — подiлився Марцiнкiв.

Нагадаємо, станом на 27 жовтня 2023 року на фронтi загинули понад 350 вiйськових з Iвано-Франкiвської громади, приблизно 60 — зникли безвiсти.

Вiдтак, на франкiвськiй «стометрiвцi» встановили Алею Слави, аби вшанувати пам'ять загиблих Героїв нашої громади. Завдяки цьому кожен мешканець громади може поглянути в очi захисникам, вiддати їм шану та схилити голову в молитвi.

Разом з тим, в одному з найлюднiших мiсць Iвано-Франкiвська можна пiдiйти та бiльше дiзнатися про полеглих Героїв. 

«Це велика цифра для нас. Наш обов’язок — творити пам'ять в рiзний спосiб. Тому докладаємо максимум зусиль, щоб ця пам'ять була збережена у нашiй громадi. Розмiщуємо свiтлини українських захисникiв, якi з 2014 року полягли у вiйнi, захищаючи рiдну землю вiд росiйських загарбникiв. З початком повномасштабної вiйни Героїв, котрi вiддали життя за наш спокiй, стало бiльше», — повiдомляв Марцiнкiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka