В Україні розпочався епідсезон: період загострення ГРВ та коронавірусу

01.11.2023 13:43   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Про це повiдомила медична експертка дитячого фонду ООН (ЮНIСЕФ) Катерина Булавiнова. Зi слiв медичної експертки, перебiг хвороби залежить вiд того, яка категорiя людей хворiє, адже наслiдки можуть бути рiзними.

"Ми бачимо, що тi, хто не вакцинований вiд ковiду мають бiльший ризик померти, як це в принципi було й в попереднi роки. Тому тих, хто не вакцинувався вiд коронавiрусу, закликаю зробити двi дози вакцини.

Тi, хто не отримував жодного бустера також обовʼязково мають зробити щеплення. Радьтеся зi своїм сiмейним лiкарем», - прокоментувала Булавiнова.

Як зазначила Булавiнова, «Пiрола» - це новий штам коронавiрусу. Вiн не такий заразний, як iншi штами. 

"Але все ж таки для того, хто нiколи не був вакцинований будь-який штам буде небезпечний. Треба себе захищати та вакцинуватися", - каже Катерина Булавiнова.

I продовжує: якщо пройшло чотири мiсяцi з попереднього бустера, то добре зробити його повторно. Наприклад, вiд «Омiкрону» потрiбно вакцинуватися специфiчною вакциною, яка повинна прийти в Україну скоро.

"Вакцини вiд коронавiрусу i ГРВ - це абсолютно рiзнi речi. Це ж рiзнi вiруси. Тому, в одну руку колеться вакцина проти ковiду, а в iншу - вiд грипу.

Це двi рiзнi хвороби, двi небезпечнi. Проте, при грипi групою ризику є також дiти. Всiм з шестирiчного вiку рекомендується робити вакцинацiю вiд грипу. В цьому роцi вона прийшла дуже рано, вчасно та є в наявностi.

Проти грипу вакцини немає у державних закладах. Це тiльки вакцина приватного ринку. Вона є в аптеках, приватних закладах та iнодi державнi заклади працюють з вакцинами приватного ринку", - пiдкреслила медична експертка дитячого фонду ООН(ЮНIСЕФ).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka