Забудовник Мельник привласнив понад 50 млн грн і втік за кордон: у розшуку

30.10.2023 20:15   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Власник та директор будiвельної компанiї шахрайським способом привласнили понад 50 мiльйонiв гривень. Це кошти, якi мешканцi iнвестували в будiвництво житла. Правоохоронцi зареєстрували одразу декiлька кримiнальних проваджень.

Про це повiдомили в секторi комунiкацiй обласного управлiння нацiональної полiцiї, пише КУРС.

Йдеться про засновника компанiї M Group Iвана Мельника i директора Василя Печiля, яким iнкримiнують шахрайство в особливо великих розмiрах та вiдмивання доходiв, отриманих злочинним шляхом. Зловмисникам слiдчi заочно повiдомили про пiдозру. Їх оголошено в мiжнародний розшук. Процесуальне керiвництво у справi здiйснює Iвано-Франкiвська обласна прокуратура.

Протиправну дiяльнiсть фiгурантiв задокументували слiдчi обласної полiцiї. Оперативний супровiд у справi здiйснювали спiвробiтники кiберполiцiї в Iвано-Франкiвськiй областi та оперативнi працiвники Управлiння карного розшуку.

Пiд час досудового розслiдування слiдчi встановили, що афера здiйснювалася посадовими особами будiвельної компанiї M Group упродовж 2018-2021 рокiв.

Шахраї укладали з громадянами договори купiвлi-продажу житла, яке мали збудувати у зазначений в документах промiжок часу. Для залучення бiльшої кiлькостi iнвесторiв зловмисники пропонували низьку вартiсть житла, рiзноманiтнi акцiї, знижки та навiть подарунки при стовiдсотковiй оплатi вартостi нерухомостi. Однак надалi свої зобов’язання щодо вчасної здачi в експлуатацiю об’єктiв будiвництва вони не виконували пiд рiзними приводами.

Наразi будiвництво комплексу житлових будинкiв не проводиться взагалi. Оплаченi квартири громадяни так i не отримали.

Слiдчi обласної полiцiї довели причетнiсть шахраїв до вчинення понад 60 фактiв таких шахрайських дiй. Також полiцейськi з’ясували, що недобросовiснi пiдприємцi отримали вiд громадян-iнвесторiв лише одного з об’єктiв щонайменше 50 мiльйонiв гривень. А таких об’єктiв в Iвано-Франкiвську декiлька. Грошi аферисти використали на власний розсуд.

Власнику та директору будiвельної фiрми повiдомлено про пiдозру у вчиненнi кримiнальних правопорушень, передбачених за ч. 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 209 (Легалiзацiя (вiдмивання) доходiв, одержаних злочинним шляхом) Кримiнального кодексу України.

Досудове розслiдування триває, вживаються заходи для встановлення iнших осiб, причетних до шахрайської дiяльностi. Також правоохоронцi встановлюють iнших потерпiлих вiд шахрайських дiй та суму збиткiв. Слiдство триває.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs