Загибель капітана Василя Федоришина з Калуша офіційно підтвердили

26.10.2023 20:17   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


23 жовтня минулого року, під час виконання військового обов'язку під селом Водяне в Донецькій області, втратили життя 52-річний капітан Василь Федоришин, який командував 1-м штурмовим взводом штурмової роти. Про це повідомляє Фіртка, інформація про це надійшла до Калуської міської ради лише 26 жовтня.

На захист України Василь став у першi днi вiйни. Добровольцем пiшов у ТЦК, залишивши свою улюблену лiкарську роботу. Спершу був призначений командиром роти, служив на Закарпаттi, охороняв державнi кордони.

Але невдовзi за власним бажанням подав рапорт командуванню про направлення його в зону проведення активних бойових дiй.

На сьогоднi вiдомо, що капiтан Василь Федоришин — командир штурмового взводу, виконуючи чергове бойове завдання, прийнявши вогневий удар противника на себе, врятував життя 14 своїх побратимiв.

"Цей вчинок Василя Федоришина однозначно стане прикладом героїзму, самовiдданостi, патрiотизму для всiх майбутнiх поколiнь українцiв…

Ми в боргу перед нашим Захисником за жертовнiсть в iм'я Перемоги! Низький уклiн, шана та вдячнiсть мужньому воїну, для якого Україна була понад усе!

Висловлюємо спiвчуття родинi, друзям, усiм хто знав нашого Захисника. Вiчна пам'ять! Вiчна слава Герою Василевi Федоришину!", - йдеться в дописi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka