Прикарпатські поліцейські затримали громадянина рф, який виніс гроші і техніку з будинок франківця

23.10.2023 18:22   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Зловмисник проник в помешкання через вiкно, викрав грошi та цiннi речi. Полiцейськi затримали фiгуранта того ж дня. Про це журналістам повiдомили в полiцiї областi.

Днями на лiнiю «102» надiйшло повiдомлення вiд 27-рiчного мешканця Iвано-Франкiвська. Чоловiк повiдомив, що в його помешкання проникла невiдома особа та викрала грошi: 800 доларiв США, 860 євро та 95 тисяч гривень. Заявник на той момент перебував у лiтнiй кухнi.

Виїздом слiдчо-оперативної групи Iвано-Франкiвського районного управлiння полiцiї встановлено, що зловмисник проник у житло, розбивши дерев’яне вiкно. Окрiм грошей з будинку зникли кiлька мобiльних телефонiв, заряднi пристрої, фотоапарат та ювелiрний вирiб.

Полiцейськi вилучили з мiсця подiї речовi докази та за лiченi хвилини встановили особу, причетну до крадiжки: 33-рiчний чоловiк, що тимчасово проживав у Вiнницькiй областi, ранiше судимий за аналогiчнi злочини.

Оперативники спiльно з чернiвецькими колегами невдовзi затримали чоловiка у Чернiвцях. При собi вiн мав вкраденi грошi та мобiльнi телефони.

Фiгуранта затримали в порядку ст. 208 Кримiнально-процесуального кодексу України. Його дiї слiдчими квалiфiковано за ч. 4 ст. 185 Кримiнального кодексу України (крадiжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Наразi чоловiку повiдомлено про пiдозру, суд невдовзi обере мiру запобiжного заходу.

Станом на сьогоднi, незалежно вiд розмiру вчиненої крадiжки, мiра покарання обирається найсуворiша, оскiльки прирiвнюється до скоєння тяжкого злочину.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka