Суд оштрафував адміністратора Телеграм-каналу, який повідомляв про місця роздачі повісток

21.10.2023 13:25   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Iвано-Франкiвський мiський суд винiс вирок адмiнiстратору Телеграм-каналу з роздачi повiсток, який перешкоджав законнiй дiяльностi Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань в особливий перiод.

Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на Галичину.

25 серпня 2022 року обвинувачений, бажаючи перешкодити такiй законнiй дiяльностi на територiї Вiнницької областi з корисливих мотивiв, сприяючи таким чином громадянам України, якi ухиляються вiд призову та/або мобiлiзацiї, що шкодить нацiональнiй безпецi України, перебуваючи за мiсцем свого проживання в Iвано-Франкiвську, створив в соцiальнiй мережi Telegram iнформацiйний канал, в описi якого зазначив наступне: "Бачили де роздають? Пишiть сюди...", при цьому залишившись власником та єдиним адмiнiстратором вищезазначеного Telegram-каналу та з метою повного контролю над вмiстом розповсюджуваних повiдомлень.

«Таким чином, iз змiсту функцiонального призначення iнформацiйного каналу встановлено, що обвинувачений чiтко усвiдомлював, що розмiщуючи iнформацiю про вручення повiсток працiвниками центрiв комплектування та соцiальної пiдтримки з метою уникнення громадянами України призову на вiйськову службу, вiн перешкоджає законнiй дiяльностi ЗСУ та iнших вiйськових формувань в особливий перiод та бажав настання суспiльно небезпечних наслiдкiв», - йдеться у вироку суду.

На Телеграм-канал пiдписалось понад 17 тисяч користувачiв.

Обвинувачений в судовому засiданнi свою вину у вказаному кримiнальному правопорушеннi визнав повнiстю та беззастережно, згоду на застосування узгодженого виду покарання пiдтримав, а угоду про визнання винуватостi вiд 09.08.2023 року просив затвердити.

Суд затвердив угоду про визнання винуватостi.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України та призначив покарання iз застосуванням ч.1 ст.69 КК України - штраф в розмiрi 6 000 (шiсть тисяч) неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян, що становить 102 000 (сто двi тисячi) гривень, без конфiскацiї майна.

Вирок набирає законної сили пiсля закiнчення строку подання апеляцiйної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Iвано-Франкiвського апеляцiйного суду через Iвано-Франкiвський мiський суд протягом тридцяти днiв з дня його проголошення з пiдстав, передбачених ч.4 ст.394 КПК України.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka