Прикарпатські енергетики майже повністю завершили підготовку до зимового сезону: електромережі готові до зими

21.10.2023 10:23   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Прикарпатськi енергетики майже повнiстю завершили пiдготовку до зимового сезону. Наразi тривають плановi ремонтнi роботи, та розпочинається другий етап чистки трас повiтряних лiнiй.

Про це повiдомили в пресслужбi Прикарпаттяобленерго, iнформує Фiртка.

Щорiчнi обов’язковi роботи з пiдготовки до зимового перiоду мають завершитися до 1 листопада. Фахiвцi АТ «Прикарпаттяобленерго» за вимогою Мiнiстерства енергетики укомплектували аварiйний запас матерiалiв i обладнання у разi виникнення непередбачуваних ситуацiй, а також сформували бригади, що будуть готовi до виконання всiх необхiдних робiт.

Окрiм планових робiт, проводяться, зокрема, додатковi заходи з укрiплення пiдстанцiй. Робиться це для того, щоб захистити енергооб’єкти вiд можливих росiйських атак на критичну iнфраструктуру.

Також розроблений i ухвалений порядок дiй обленерго при втратi основного джерела живлення i у випадку блекауту.

Нагадуємо, що з 1 жовтня на Прикарпаттi дiють оновленi графiки погодинних вимкнень. Наразi вони не застосовуються, але рекомендуємо дiзнатися свою чергу вимкнень, якщо ворог знову розпочне масовi атаки.

Зробити це можна:

  • На сайтi компанiї за посиланням: https://oe.if.ua/uk/sections/5e9f1c5fdb9c42704449b999.... Або на головнiй сторiнцi – «Графiки вимкнень» – «Графiки погодинних вимкнень».
  • У чат-ботi Viber за посиланням https://chats.viber.com/oeifuabot (головне меню – «Вiдсутнє свiтло» – «Черга вимкнень»).

До слова, зараз у соцмережах поширюється iнформацiя про введення графiкiв вимкнень свiтла:

"Розпалювачi штучної панiки почали користуватися тим, що зараз рiчниця початку масованих атак. Вони використовують торiшнi вiдео та тексти, деякi сюжети переозвучують, додаючи додаткову брехню, i видають за свiжi повiдомлення. Не ведiться", - коментує НЕК «Укренерго».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka