Винахідливість СБУ не дозволяє росії захистити Кримський міст — розвідка Британії

19.10.2023 13:08   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Двi успiшнi атаки СБУ на Кримський мiст в жовтнi 2022 року та липнi 2023 року продемонстрували, що росiя не здатна захистити цей логiстичний об’єкт.

Тож, вiн i надалi перебуватиме пiд загрозою через винахiдливiсть української спецслужби та вiйськових.

Про це йдеться в останньому звiтi розвiдки Мiноборони Британiї.

«Хоч мiст i повнiстю функцiонує, але його використання залишається обмеженим через заходи, введенi пiсля першої української атаки в жовтнi 2022 року, оскiльки вантажiвки та паливо продовжують перевозити поромами.

Крiм того, захист мосту вимагає вiд росiї постiйної концентрацiї великих сил, якi могли б бути розгорнутi в iнших мiсцях», — наголошує розвiдка Британiї. 

Нагадаємо, що СБУ вперше пiдiрвала Кримський мiст за допомогою вантажiвки з вибухiвкою. А вдруге мiст атакували унiкальнi дрони «Морський малюк», якi є власною розробкою СБУ.

Також морськi безпiлотники пiдiрвали десантний корабель «Олєнєгорський горняк», танкер «SIG» та ракетний корабель «Самум».  А минулого тижня — уразили носiй крилатих ракет «Буян» та корабель «Павел Державин».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka